Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Aquí hi ha tela! (CIMIR)

Aquí hi ha tela! (CIMIR)

Un passeig per la indumentària del s.XIX i s. XX.

Des de l'antiguitat els humans han alterat la forma i l'aparença del seu cos amb pentinats, joies i tatuatges i, sobretot, mitjançant el vestit. Les diferents maneres de vestir-se tenen a veure amb els codis morals, socials i estètics de cada època. La moda imposa cànons de belllesa i les siluetes i els volums es modifiquen: La natura deixa pas a l'artifici. El vestit canvia les proporcions i modifica la relació de la persona respecte l'espai i altres individus.

Amb l'aparició de la fotografia, durant la segona meitat del segle XXX, es va poder copsar la riquesa i la complexitat de la indumentària de tots els estrats socials i en diferents contextos. Les càmeres van permetre documentar aspectes i vestits de la vida diària, del joc al treball de l'escola a la festa i de la religiositat als movimentas socials. A través de les col·leccions conservades al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) podem observar, comparar i gaudir dels canvis i usos de la indumestària des del final de segle XIX fins a la dècada de 1970.

 

Dimarts i dissabtes de 10 a 14h.


ON

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)
Plaça de Ramon Amigó, 1

Com arribar-hi


QUAN

Del 12/12/2017 al 27/02/2018

LOCALITZACIÓ

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Plaça de Ramon Amigó, 1,
Tel. 977 010 665 http://cimir.reus.cat/
cimir@reuscultura.cat

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.