Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
Data Actual
Actes Programats

Aquí hi ha tela! (CIMIR)

E.g., 22/06/2018
E.g., 22/06/2018
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Del 12/12/2017 (10:00 h) al 27/02/2018 (14:00 h)
cartelleditat.jpg

Un passeig per la indumentària del s.XIX i s. XX.

Des de l'antiguitat els humans han alterat la forma i l'aparença del seu cos amb pentinats, joies i tatuatges i, sobretot, mitjançant el vestit. Les diferents maneres de vestir-se tenen a veure amb els codis morals, socials i estètics de cada època. La moda imposa cànons de belllesa i les siluetes i els volums es modifiquen: La natura deixa pas a l'artifici. El vestit canvia les proporcions i modifica la relació de la persona respecte l'espai i altres individus.

Amb l'aparició de la fotografia, durant la segona meitat del segle XXX, es va poder copsar la riquesa i la complexitat de la indumentària de tots els estrats socials i en diferents contextos. Les càmeres van permetre documentar aspectes i vestits de la vida diària, del joc al treball de l'escola a la festa i de la religiositat als movimentas socials. A través de les col·leccions conservades al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) podem observar, comparar i gaudir dels canvis i usos de la indumestària des del final de segle XIX fins a la dècada de 1970.

 

Dimarts i dissabtes de 10 a 14h.

Tipus Acte: 
Exposició
cartelleditat.jpg
Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)
Plaça de Ramon Amigó, 1
Tel. 977 010 665

Horaris: Atenció al públic: de dilluns a divendres, de 10:00 h a 14:00 h.

El Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) és un equipament dedicat a la preservació, l’estudi i la difusió del patrimoni visual, tant documental com artístic. El CIMIR és una conseqüència d’una trajectòria de més de 30 anys dedicats a la protecció, recerca i difusió del patrimoni fotogràfic de la ciutat a través de la Fototeca Municipal de Reus, amb l’impuls conjunt de l’Ajuntament i de l’Agrupació Fotogràfica de Reus, les famílies, propietaris i col·leccionistes que han fet donació o cessió dels seus fons, així com dels fons aplegats a través de convocatòries com els Premis Reus.

El Centre de la Imatge Mas Iglesias incorpora al seu àmbit de treball, a més de la Fototeca Municipal, la Cinemateca Antoni Martra i Badia, batejada en honor a un dels pioners del cinema amateur reusenc, un arxiu a través del qual es recuperen films antics de temàtica local. Les còpies d’aquestes pel·lícules es conserven al CIMIR i es posen a disposició d’investigadors i persones interessades en la seva visualització.

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.