Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Menja't el mercat

E.g., 26/04/2018
E.g., 26/04/2018
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

27/05/2017 (18:30 h)
menjat17_cartell.jpg

«Menja't el Mercat» és una festa gastronòmica on els paradistes del Mercat Central t'ofereixen els seus millors productes en forma de tapa. Enguany la festa arriba a la 7a edició.

De 18:30 h a 23:00 h. Degustació de tapes a les parades del mercat (2 euros per tapa i 1,50 euros per beguda)

Cada any, el Mercat Central organitza diverses activitats per acompanyar la degustació de tapes. Enguany s’han programat tres actes diferents pensats per a públics de totes les edats.

  • De les 18 h a les 20 h. «Juguem? Taller de jocs gegants». A l’exterior del mercat, amb el Circ de les Musaranyes. Aquest taller està format per nombrosos jocs gegants que s’¡nstal·laran a l’exterior del Mercat, concretament davant de la façana principal, al carrer de Sant Joan, i a les dues façanes laterals. L’objectiu d’aquests jocs ideats pel Circ de les Musaranyes és provar la destressa de nens i grans i passar una bona estona.
  • De les 18:30h a les 19:30h. «Taller de cuina familiar». A la parada d’activitats del mercat, amb Con eSe de Salud. Aquest espai d’educació nutricional ens proposa un taller per a famílies per aprendre a fer creps integrals farcides de crema de cacau casolana i piruletes de maduixa. Després d’aprendre a fer-ho, els assistents podran tastar els dos plats i s’emportaran les receptes a casa.
  • A les 19:30h. Cercavila de cançó improvisada. Amb professors i alumnes de cançó, rumba i guitarra de l’Aula de Sons. Els professors i alumnes de de cançó, rumba i guitarra de l’Aula de Sons, l’Escola de Música Tradicional, faran un cercavila entre les parades del mercat. Mentre cantin i toquin, aniran improvisant versos cantats. Així, a cada parada li dedicaran una glosa feta a mida, elogiant les qualitats i virtuts del seu negoci i amb dret a humor, cuixa i picaresca. Com els productes del mercat tot serà de proximitat, fresc i a mida del client.


menjat17_cartell.jpg
Fitxers relacionats:
Mercat Central
Carrer Josep Sardà i Cailà, s/n
Tel. 977 300 006

Horaris: De dilluns a dijous de 8:00 a 14:00h. Divendres de 7:30 a 14:30h i de 17:00 a 20:30h Dissabte de 7:30 a 15h

El Mercat Central de Reus dedica a la venda de producte fresc i al detall prop de 4.000 m2, repartits en un centenar de parades que ocupen més de 50 negocis. Dos dies a la setmana acull el mercat dels Marxants, que es desplega al seu voltant els dilluns i dissabtes.

Els terrenys on s’aixeca eren la seu del Teatre Circ, un teatret d’estiu envoltat de jardins que el 1901 va inaugurar la societat recreativa El Círcol. L’Ajuntament el va adquirir als anys 30 del s. XX i el va enderrocar poc després amb l’objectiu d’impulsar la creació d’un nou mercat, modern i higiènic. El projecte inicial, de 1934, era de l’arquitecte municipal Antoni Sardà, però tot i que les obres van començar no es van arribar a enllestir en el seu temps. Es van reprendre el 1944 i el 1948 l’edifici es va estrenar per acollir la II Fira de Mostres.

L’any següent es va inaugurar com a mercat i va començar a funcionar aglutinant tota l’activitat que fins llavors tenia lloc a la plaça del Mercadal, la plaça del Castell i els carrers dels voltants. Hi havia un espai destinat a la venda al detall i un altre per a la venda a l’engròs, amb llocs per a majoristes. El trasllat dels majoristes al Mercat del Camp el 1987 va plantejar la modernització de l’interior del Mercat Central després de gairebé 40 anys, que es va dur a terme sense tocar l’estructura monumental de l’edifici.


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.