Medalles de la ciutat

 • M. Àngels Ollé Romeu,

El Ple de l'Ajuntament de Reus, de 31 de juliol de 2019, acorda cocedir Àngels Ollé Romeu, la Medalla de la Ciutat, en reconeixement a la seva trajectòria excepcional com a pedagoga i escriptora que la va portar a liderar el moviment de renovació pedagògica de l’escola catalana impulsant la fundació de l’escola Mowgli, essent la primera escola de la ciutat que va fer l’ensenyament mixt i en català, oberta a totes les creences. Autora de nombroses publicacions dedicades a la didàctica de la llengua i a la literatura infantil. Professora a la URV, ha contribuït a la renovació pedagògica i a la formació de professionals de la docència.

 • Reus Ploms

El Ple de l'Ajuntament de Reus, de 5 de març de 2018, acorda concedir al Reus Ploms la Medalla de la Ciutat, en reconeixement a la seva trajectòria com a entitat esportiva i associativa, per la consolidació d'un projecte de foment i de pràctica esportiva i per la difusió de l'esport base i de manera especial per celebrar el centenari de la seva constitució com a club.

 • Reus Foment Empresarial

El Ple de l'Ajuntament de Reus, de 9 de juliol de 2018, acorda concedir al Reus Foment Empresarial la Medalla de la Ciutat a Reus Foment Empresarial, en reconeixement a la seva important activitat gremial proporcionant la legítima defensa dels interessos de les empreses, empresaris en general i en particular de tots els membres: gremis i empresaris de Reus i comarca davant les diferents administracions i organitzacions sindicals, polítiques i socials, i de manera especial per celebrar enguany els 100 anys de la seva fundació.

 • Orfeó Reusenc

El Ple de l'Ajuntament de Reus, de 5 de març de 2018, acorda concedir a l'Orfeó Reusenc la Medalla de la Ciutat. Entitat sense ànim de lucre i referent cultural i social de Reus, dedicada a fomentar la cultura i la llengua catalana, en reconeixement a la seva àmplia trajectòria fomentant l'associacionisme cultural i treballant a partir de les relacions intergeneracionals, el voluntariat i la cohesió social, i de forma especial per celebrar enguany el 100 aniversari de l'entitat.

 • Jaume Amenós Masdeu
El Ple de l'Ajuntament de Reus va acordar el 23 de desembre de 2014, concedir la Medalla de la Ciutat a títol pòstum a Jaume Amenós, en reconeixement a la seva amplíssima trajectòria en l'àmbit cultural de la ciutat, a la seva dedicació al teatre de manera ininterrompuda fins al darrer moment, impulsor i figura de referència en iniciatives ciutadanes i culturals, i per la seva intensa i emotiva demostració de reusenquisme i d'estimació a la ciutat de Reus.

 • Llotja de Reus
En reconeixement a la celebració el 2010 dels 700 anys de la concessió reial del Mercat de Dilluns, antecedent històric de la llotja contemporània, per la importància que aquest fet ha tingut en la definició i la projecció de la ciutat, i per haver portat a Reus un esdeveniment de gran magnitud com la 50ena edició de la Borsa de Comerç Europeu.
 • Josep Murgades
En reconeixement a la seva dilatada activitat acadèmica, la seva dedicació als estudis filològics i les seves valuoses aportacions en el camp de la traducció, tant en relació a autors i obres literàries de dimensió universal com a textos de teoria i crítica literàries, així com la seva activitat en defensa de la llengua i el seu compromís amb la vida cultural i associativa de la ciutat.

 • Cos de Bombers de Reus
En reconeixement a la seva tasca vocacional i de servei caracteritzada per l’esforç, la responsabilitat i la humanitat, per la seva actuació competent, exercida sempre amb professionalitat i celeritat, i de manera especial en acomplir-se enguany el 150è aniversari de la seva existència.

 • Reus Deportiu

El Ple de l'Ajuntament de Reus va acordar el 7 de novembre de 2008 concedir a l'entitat esportiva Reus Deportiu de Reus la Medalla de la Ciutat, en reconeixement a la seva trajectòria com a entitat esportiva i associativa, per la feina feta i per la consolidació d'un projecte de foment i de pràctica esportiva, i de forma especial per celebrar enguany el centenari de la seva fundació.

 • Pere Anguera Nolla

En reconeixement a la seva destacada tasca acadèmica i la seva contribució al coneixement i la divulgació de la història contemporània del nostre país, amb especial dedicació a la història de Reus i a l’estudi dels moviments socials i polítics del segle XIX a Catalunya, pel seu compromís en la lluita per la recuperació de les llibertats i la seva implicació en la vida cultural i associativa de la ciutat, el Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 27 d’abril de 2007, concedeix al senyor Pere Anguera Nolla la Medalla de la Ciutat.

 • Francesc Cabré Masdeu

En reconeixement al seu compromís incansable i amb un alt sentit institucional servint la ciutat i el territori des del seu càrrec i, en concret, per la seva dedicació i llarga trajectòria al front de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, el Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada l’1 de desembre de 2006, concedeix al senyor Francesc Cabré Masdeu la Medalla de la Ciutat.

 • Isabel Correig Blanchar

En reconeixement a la seva tasca dins la Companyia Missionera del Sagrat Cor i a la seva intensa activitat humanitària a l’Àfrica en favor de les persones excloses de la societat, tot treballant pels més desfavorits i fent front al problema de la marginació, i, en concret, per la seva implicació en l’Associació Ekolo Ya Bondeko, el Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 27 d’abril de 2007, concedeix a la senyora Isabel Correig Blanchar la Medalla de la Ciutat.

 • Ramon Ferran Pagès

En reconeixement a la seva tasca artística com a escultor i creador d’algunes de les imatges religioses i dels elements festius més emblemàtics de la ciutat, a la seva activitat docent en els ensenyaments artístics públics, al seu compromís directe en la lluita per la recuperació de les llibertats i el restabliment de la democràcia municipal, així com a la seva implicació en la vida cultural i associativa reusenca, el Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 27 d’abril de 2007, concedeix al senyor Ramon Ferran Pagès la Medalla de la Ciutat.

 • Joaquim Mallafrè Gavaldà

En reconeixement a la seva dilatada activitat acadèmica com a professor de literatura i de llengües anglesa i catalana, a la seva dedicació als estudis filològics i a les seves valuoses aportacions en el camp de la traducció, tot adaptant al català obres literàries de dimensió universal, així com al seu compromís amb la vida cultural i associativa de la ciutat, el Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 27 d’abril de 2007, concedeix al senyor Joaquim Mallafrè Gavaldà la Medalla de la Ciutat.

 • Lluís Masana Marín

En reconeixement al seu compromís incansable pel que fa a la ciència de la salut i, en concret, per la seva dedicació i trajectòria científica en el camp de la nutrició, el Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 27 d’abril de 2007, concedeix al senyor Lluís Masana Marín la Medalla de la Ciutat.

 • Assemblea Local de la Creu Roja de Reus

En reconeixement a la seva tasca voluntària, potenciant la igualtat i la solidaritat i promovent la tolerància amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la nostra societat i de manera especial, en haver celebrat el 100 aniversari del començament de la seva trajectòria. El Ple de l'Ajuntament de Reus, en la sessió celebrada el 27 de juliol de 2007.

 • Mossèn Josep Asens Huguet (Medalla d'Or de la Ciutat)

En reconeixement de la seva qualitat humana i de l’esperit solidari i exemplar que ha demostrat en tot moment i, de manera destacada, durant el franquisme, el Ple de l’Ajuntament de Reus, en sessió celebrada el 26 de juny de 2000.


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.