Notes de premsa

Activitats diverses per commemorar l’Any Peret Ganxet

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 29/01/2019
Presentació de l'Any Peret Ganxet

La ciutat viurà aquest 2019 l’Any Peret Ganxet, una commemoració pensada per celebrar els 60 anys del naixement del personatge del Peret Ganxet i que començarà aquest dissabte dia 2 de febrer amb una conferència a la Biblioteca Central Xavier Amorós que anirà a càrrec de Maria Lluïsa Amorós que començarà a les 12:00 h.

L’Any Peret Ganxet finalitzarà durant el quart trimestre d’aquest any 2019, amb un espectacle multidisciplinar que tindrà lloc al Teatre Bartrina. Durant aquests mesos es faran conferències, dues exposicions i diverses activitats divulgatives a les escoles. A més, es presentarà el quart volum de “Les aventures d’en Peret Ganxet”. Segons els membres de la comissió organitzadora de l’Any Peret Ganxet, els portaveus de la qual són Josep Baiges i Carme Bigorra, “les activitats estan dirigides tant als nens i nenes com al públic en general i estan dividides en activitats més lúdiques per a la canalla i en xerrades per aprofundir en el personatge”. 

La divulgació sobre la figura d’en Peret Ganxet es farà des de diferents vessants, l’històric, el literari i l’artístic. A hores d’ara ja estan previstes conferències a càrrec de Josep Baiges Gispert, Àleix Álvarez Vall, Salvador Palomar Juanpere, Carme Bigorra, Maria Josep Salvadó o l’il·lustrador Marc Díez, entre d’altres.

La voluntat de l’organització és que s’aconsegueixi la identificació de la ciutadania amb els valors que representa en Peret Ganxet, “és un personatge que identifica la manera de ser de la gent de Reus”, han refermat els organitzadors, que també han destacat que la voluntat és que no només s’identifiqui amb els infants, sinó també amb els adults, per la qual cosa compten amb la col·laboració de Vermuts Miró, que ha etiquetat un vermut; el forn Sistaré, que ha fet el Pa Peret Ganxet, o la taberna Xivarri, que ha preparat una tapa Peret Ganxet.

 

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha expressat la seva satisfacció per aquesta iniciativa, ja que “és amb la suma d’iniciatives públiques, però també de voluntats que sorgeixen des de la mateixa societat, que aconseguim fer més gran la vida cultural de la nostra ciutat, carregada de propostes artístiques, lúdiques i festives ben diferents”.

Presentació de l'Any Peret Ganxet
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.