Notes de premsa

Actuació de l'Orquestra Camerata XXI al Mas Calvó i Diada de Sant Jordi

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 21/04/2017

Aquest dissabte 22 d'abril a les 20:00 h es porta a terme a Mas Calvó el concert de Sant Jordi a càrrec de l’Orquestra Camerata XXI. La formació oferirà el concert ‘Danses i festes a Mas Calvó’ en un espectacle que obrirà per primer cop les portes d’aquest espectacular edifici al públic com a esdeveniment singular de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. En aquest programa es descobriran les danses predecessores dels balls d’avui: la pavana, el minuet, la giga i la gallarda. I faran viatjar als espectadors en el temps i recordar com la música i la dansa sempre han anat de la mà. L'entrada és gratuïta, però cal reservar invitació a: capitalcultura2017@reus.cat o al telèfon 977 010 200.

Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017 viu aquest mes d'abril un ampli programa d'activitats culturals i literàries amb motiu de la festa de Sant Jordi. Les setmanes anteriors al 23 d'abril i també els dies posteriors vénen carregats d'actes promoguts des de les Biblioteques Municipals, els centres cívics, les escoles i diferents entitats de la ciutat.

El Mercadal, epicentre de la diada
El dia de Sant Jordi les Biblioteques Municipals de Reus acompanyaran els autors que vulguin signar llibres a la plaça del Mercadal de 10:00 a 13:00 h i de 18:00 a 20:00 h. Aquest espai tornarà ser l'epicentre de la festa de Sant Jordi durant tota la jornada. Des de bon matí es podran visitar les parades de roses i llibres. Un total de 91 entitats, 10 floristeries, 10 llibreries i 4 mitjans de comunicació disposaran de parades al Mercadal, a la plaça del Castell i als carrers adjacents a la prioral de Sant Pere.

A les 13:00 h l'alcalde oferirà la recepció als autors locals al saló de plens de l'Ajuntament i a les 18:00 h tindrà lloc la tradicional audició i ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Pare Manyanet. A les 18:30 h la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus presentarà la Festa de l'Arbre de Maig i a partir de les 19:00 h diferents elements festius sortiran en cercavila pels carrers més cèntrics de la ciutat. A les 19:15 h els Xiquets de Reus faran l’exhibició castellera de Sant Jordi. La diada finalitzarà amb l'encesa del Drac, el Drac petit i la Víbria.

Recepció al cineasta reusenc Oriol Tarragó
L'alcalde Carles Pellicer oferirà també el dia de Sant Jordi a les 12:45 h a l'Ajuntament de Reus una recepció al cineasta local Oriol Tarragó, guardonat recentment a diversos festivals de cinema pel seu treball com a dissenyador de so. L'alcalde lliurarà el guardó Fem Cinema a Oriol Tarragó amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 i en reconeixement a la seva brillant trajectòria.

Les entitats protagonitzen una aplicació digital
Com a novetat d'aquest Sant Jordi i fruit d'una proposta de la comissió d'entitats de Sant Jordi que col·labora amb la Regidoria de Cultura, enguany s'estrena un aplicatiu digital que presenta totes les entitats participants a la diada i les localitza a l'indret en què tindran la parada. El web http://santjordireus.cf ha estat produït de manera voluntària pel tècnic assessor en noves tecnologies Ferran Mas i permet accedir a la informació de contacte de totes les entitats que s'impliquen amb la festa de Sant Jordi.

Concurs a Instagram
La comissió de Sant Jordi també organitza un concurs a Instagram coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. Les bases del concurs es poden consultar també des del web http://santjordireus.cf i per participar-hi cal seguir @reuscapitalcultura i etiquetar les fotos amb #SJREUS2017 i #santjordireus. Es poden penjar tantes fotos com es desitgi. Les fotos es poden fer arribar des de les 16:00 h del dissabte 22 d’abril fins a les 23:59 h del diumenge 23 d’abril. Mentre duri el concurs es podran realitzar les votacions a la millor proposta a través d’un “m’agrada”. Les 10 propostes més votades seran valorades pels membres del jurat. El dimarts 25 d’abril es reunirà el jurat del concurs i determinarà quines són les tres millors fotografies en funció de l’originalitat i la creativitat.

L’Ajuntament de Reus presenta el "Llibre verd" de privilegis de la ciutat
El mateix diumenge a les 18:00 h, a la sala Anton Borrell del Palau Municipal és prevista la presentació per part de l'Arxiu Municipal de la digitalització del "Llibre verd" de l'Ajuntament de Reus amb una conferència del doctor en Història Ezequiel Gort. Aquest volum és el llibre de privilegis de la ciutat de Reus (s. XVI-XVII), que a partir d'ara serà accessible per a la ciutadania a través de l'Internet.

Mata-segells Reus CCC 2017
Durant la Diada de Sant Jordi el Grup Filatèlic i de Col·leccionisme de Reus presenta al vestíbul de l'Ajuntament el mata-segells dedicat a Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, realitzat per Correus per commemorar aquesta efemèride.

“Balla'm un llibre”, aquest divendres a la BCR
Des de les Biblioteques Municipals es promou també un any més el programa "Reus Llegeix", que recull les diverses activitats de lectura dins de les altres àrees de l'ajuntament, A més, la sala central de la BCR serà escenari aquest divendres 21 d'abril (20:00 h) de la revetlla de Sant Jordi "Balla'm un llibre", en coordinació amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat, en el qual participaran l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i en què el protagonista serà el llibre "La força del vent", de Marta Magrinyà.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.