Notes de premsa

Aigües de Reus atreu 725 alumnes aquest curs amb el seu projecte de divulgació

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 28/12/2017
Imatge d'espais visitables d'Aigües de Reus

Fins a 725 persones (principalment, estudiants) participaran aquest curs 2017-2018 en alguna de les activitats i sortides proposades per Aigües de Reus per reflexionar sobre els usos de l’aigua, els seus valors i la seva gestió. Les visites a l’Espai Aigua, l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) i l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) són les activitats més sol·licitades pels centres d’ensenyament, d’acord amb la proposta plantejada per Aigües de Reus en col·laboració amb la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament.

Tot i que la majoria de participants són estudiants de primària, secundrària i batxillerat, també han sol·licitat la visita a les instal·lacions d’Aigües de Reus diversos centres universitaris, centres cívics i Centres d’Assistència Primària (CAP) de la ciutat.

En paraules del regidor delegat de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, “la divulgació de la cultura de l’aigua entre els més joves i el millor coneixement de com es gestiona localment a Reus, ha de ser sempre una prioritat per raons de sensibilitat ambiental i perquè l’aigua sempre ha estat un recurs escàs a la nostra ciutat”.

Espai Aigua, el més sol·licitat
La visita més sol·licitada del present curs (amb 395 alumnes) és l’Espai Aigua, reobert recentment i situat a la plaça d’Antoni Sabater. Es tracta d’una exposició audiovisual guiada que introdueix en la importància de l'aigua al nostre planeta i a les nostres vides, adreçada als alumnes de Cicle superior de Primària i ESO. La visita a l'exposició es pot complementar amb un exercici pràctic d'interpretació de la factura de l'aigua que permet conèixer el consum per persona a la llar.

La segona instal·lació més sol·licitada és l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), una visita pensada especialment per a alumnes de Cicle superior de Primària, ESO i BAT i que planteja descobrir la instal·lació encarregada dels diversos processos de depuració de l’aigua, abans de ser retornada al medi en unes condicions adequades. La durada de l’activitat és d’una hora i trenta minuts, aproximadament.

L’oferta educativa i divulgadora d’Aigües de Reus també contempla la visita a la potabilitzadora d’aigües (ETAP). Amb una durada aproximada d’una hora, l’activitat vol donar a conèixer el funcionament dels sistemes de potabilització de l’aigua que arriba a la ciutat, així com la seva procedència, captació, emmagatzematge i consum per part dels reusencs i reusenques.

Finalment, al llarg dels darrers mesos, també s’ha dut a terme una altra ativitat divulgadora: un taller educatiu sobre la relació dels reusencs amb l’aigua, impulsat conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp i l’empresa Ans Educació.

L’activitat mostra com des de l’Edat Mitjana els reusencs han necessitat l’aigua per poder regar els seus horts, o com durant el segle XIX, l’aigua provinent de les fonts solia estar no processada. Mitjançant el seu enginy, l’alumnat haurà de resoldre diversos casos, trobant una solució lògica al problema que se'ls planteja. Aquest projecte educatiu es desenvolupa a l’Espai Aigua, on a través de gamificacions i dinàmiques participatives, els alumnes poden comprendre els interessos que l’aigua ha tingut en els diversos contextos socials al llarg de la història.

Totes les activitats proposades des d’Aigües de Reus tenen una vesssant més general i una altra de més local. Així, es divulga el valor de l’aigua i es consciencia els alumnes de la importància d’utilitzar aquest recurs escàs, però alhora se’ls explica com es gestiona l’aigua a la ciutat i quines són les seves infrastructures més importants.

Imatge d'espais visitables d'Aigües de Reus
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.