Notes de premsa

Ajuntament i URV programen tallers de salut per a més de 6.000 alumnes de les escoles i instituts de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 11/10/2017
Foto d'un taller de fisioteràpia

L’Ajuntament de Reus i la Universitat Rovira i Virgili han renovat la col·laboració per desenvolupar el programa Aprenentatge i Servei, i que la regidoria de Salut impulsarà juntament amb els graus de Nutrició Humana i Dietètica, de Fisioteràpia, i d’Educació Social. Els estudiants de la URV participaran dels tallers del Programa Educació i Salut que la regidoria de Salut impulsa als centres educatius de la ciutat. Aprenentatge i Servei és una activitat que integra el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors, a partir de la pràctica reflexiva.

Fruit de la col·laboració, els estudiants del Grau de Nutrició participaran en la preparació dels tallers d’alimentació saludable. Els alumnes del Grau de Fisioteràpia, ho faran en els tallers d’higiene postural. I els alumnes del Grau de Educació Social s’encarregaran d’impulsar el projecte «La marxa dels tòpics», que té com objectiu desenvolupar i potenciar coneixements saludables i actituds crítiques davant de conductes de risc.

Hi participaran 30 alumnes de la URV. Aquest curs ja s’han concertat 60 tallers de l’àmbit de fisioteràpia, 40 de l’àmbit de nutrició, i 40 tallers de la Marxa dels Tòpics. S’arribarà així a més de 6.000 alumnes de primària i secundària de la ciutat.

Activitats i tallers
Les activitats i tallers que es desenvoluparan són els següents:

Tallers d’alimentació
Tindran lloc a les escoles de primària amb els objectius de millorar l’hàbit a l’hora d’esmorzar dels alumnes i de fer aprendre els pilars bàsics de l’alimentació saludable. S’han programat els taller « L’esmorzar saludable: Quin és un esmorzar saludable?» per a alumnes d’infantil; «Quins aliments coneixes?» per a infantil i primària «...i tu, com menges?» per a alumnes de primària; la «Gimcana de l’alimentació saludable als mercats de Reus?», per estudiants de primària; i, finalment, el Taller intergeneracional d’esmorzars saludables a l’escola, per a alumnes de primària

Hi participaran 40 alumnes del Grau de Nutrició entre els mesos d’octubre i març. Es desenvoluparan 129 tallers, en 21 escoles i va dirigit a 3.906 alumnes d’infantil i primària.

Tallers de fisioteràpia
Aquest mes d’octubre es faran tallers d’higiene posturals a les escoles, amb l’objectiu de donar a conèixer les postures més adequades per l’esquena, tècniques de relaxació, estiraments, etc. Es donarà molta importància a la informació i correcció de mals hàbits posturals en diferents situacions freqüents tenint en compte l’edat dels estudiants: maneig de dispositius mòbils i tauletes, càrrega de motxilles. Es faran dos tallers, un dirigit a educació infantil i de primer i segon de primària, i l’altre dirigit als de cicles mitjà i superior de primària.

Un total de 14 alumnes del Grau de Fisioteràpia participaran dels 60 tallers programats a 14 centres educatius i que arribaran a 1.224 alumnes d’infantil i primària.

La Marxa dels tòpics
Es tracta d’una exposició interactiva dirigida als alumnes de 4t d’ESO amb la qual es treballen els temes de prevenció dels trastorns de l’alimentació, de les drogodependències (alcohol, tabac i pastilles), així com del VIH i la salut sexual. L’exposició es planteja com un treball puntual però dins un projecte ampli de treball continuat amb els tutors i alumnes al llarg del curs escolar. L’exposició interactiva s’usa com a pretext i joc per parlar de temes propers als joves i implicar als professors en un treball regular i a llarg termini d’educació per a la salut.

Els objectius són desenvolupar i potenciar coneixements saludables i actituds crítiques davant de conductes de risc; conscienciar als joves del poder de la pressió de grup; aprendre a col·locar correctament el preservatiu; i fomentar la participació dels docents en activitats d’Educació per a la Salut.

39 alumnes del Grau d’Educació Social participaran, fins al novembre els 40 tallers programats en 14 centres de secundària i que preveuen arribar a 1.040 alumnes.

Foto d'un taller de fisioteràpia
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.