Notes de premsa

Cloenda del projecte «Referents», d’aproximació entre joves de diferents cultures

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 2/06/2004

Demà dijous, 3 de juny, a les 18:30 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus es farà l’acte de lliurament de diplomes als alumnes que han participat en el programa «Referents», a través del qual, estudiants formats específicament per a aquesta tasca han fet l’acollida i l’acompanyament als nouvinguts.

Aquest programa pretén fomentar les actituds positives cap als nous alumnes, i donar-los a conèixer els recursos culturals, educatius i de lleure que ofereix la ciutat. El projecte, impulsat per la regidoria de Serveis Socials amb la col·laboració del departament d’Ensenyament de la Generalitat, ha esdevingut un espai de creixement personal per als adolescents participants que ha permès l’aproximació entre persones de diferents cultures, responent així a l’interès per emprendre accions que afavoreixin la convivència.
Durant el curs 2003-04 s’ha desenvolupat el projecte a l’IES Baix Camp, on els alumnes formats l’any passat han fet enguany la seva tasca de «referent» per a alumnes nouvinguts. Aquest curs s’han incorporat al projecte tres nous instituts: l’IES Josep Tapiró, Salvador Vilaseca i Gaudí i al setembre s’ampliarà el programa a l’IES Gabriel Ferrater.
En total, han participat 27 nois/es en la formació per esdevenir referents i els 19 formats l’any passat han acompanyat i acollit 20 alumnes nouvinguts.
A l’acte de lliurament de diplomes assistiran una setantena de persones, entre alumnes, les seves famílies i els professionals que hi han participat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.