Notes de premsa

Darrera trobada mensual d’aquest curs del grup de persones amb Trastorn Bipolar

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 21/06/2018
Imatge grup transtorn bipolar reus

El Grup de Trastorn Bipolar de Reus s'ha tornat a reunir aquest dimarts 19 de juny a les 19:00 h al Centre Cívic del Carme (pl. de la Patacada, 10), en el marc de les sessions de treball periòdiques organitzades per l'Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona, que compten amb el suport de la Regidoria de Benestar Social. Amb el títol "Comunicació i Trastorn Bipolar" aquesta darrera trobada abans de les vacances d'estiu ha abordat l'impacte que una forma de comunicació assertiva té en l'estabilitat d'aquesta malaltia mental i com una comunicació ineficaç incrementa l'estrès i el risc de noves recaigudes. Les sessions es reprendran el 18 de setembre.

Ara ha finalitzat un cicle de 9 sessions en què han participat unes 15 persones, entre pacients i familiars, i s'han abordat aspectes clau pel control de la malaltia com la higiene del son, la gestió de l'estrès, el nivell d'activitat, la prevenció de recaigudes o el paper de la família en el curs i pronòstic del Trastorn Bipolar.

A les trobades, que són gratuïtes i van a càrrec de Teresa Carot, psicòloga especialitzada en trastorn bipolar, assisteixen persones afectades per aquest trastorn i familiars. Es tracta d'un grup psicoeducatiu en què es proporciona informació detallada de la malaltia i dels recursos disponibles per mantenir-la estabilitzada, amb el lideratge d'una professional sanitària especialitzada en Trastorn Bipolar, que es responsabilitza del grup i dels continguts i que garanteix que les estratègies terapèutiques que es plantegen són les que han demostrat eficàcia en el tractament d'aquest trastorn.

Què és el trastorn bipolar?
A Catalunya més de 100.000 persones pateixen el trastorn bipolar. Es tracta d'una malaltia psiquiàtrica greu que afecta els mecanismes que regulen l'estat d'ànim. Les persones que el pateixen poden oscil·lar des de l'eufòria patològica, anomenada mania, fins a la depressió, passant per fases sense cap tipus de símptoma psiquiàtric, coneguda com a fase eutímica.

Així doncs, el trastorn bipolar és una malaltia greu que no té per què ser incapacitant, atès que en l'actualitat hi ha tractaments eficaços que permeten millorar la funcionalitat i la qualitat de vida de les persones afectades. En canvi, el desconeixement d'aquests recursos, així com la manca d'adherència als tractaments, es relaciona amb un curs i pronòstic de la malaltia més desfavorable.

Imatge grup transtorn bipolar reus
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.