Notes de premsa

El Museu de Reus exposa part de la seva col·lecció de dibuixos amb peces de Tapiró, Gaudí, Fortuny o Hortensi Güell

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 10/10/2019
Daniel Recasens i Marc Ferran exposició dibuixos Museu
Daniel Recasens i Marc Ferran exposició dibuixos Museu 2

«Si no ho puc dibuixar és que no ho entenc», aquesta frase d’Albert Einstein ens revela la importància que ha tingut el dibuix dins dels processos creatius que ha desenvolupat l’home. El dibuix és el llenguatge universal per excel·lència perquè té la capacitat de transmetre les idees gràficament de manera que siguin comprensibles per a tothom. La seva simplicitat d’execució fa que sigui una eina idònia per poder seguir la velocitat amb què el cervell genera idees i capturar-les.

El dibuix artístic constitueix el recurs intel·lectual bàsic per a l'expressió gràfica del pensament visual i intervé en el medi cultural tant per transmetre coneixements com per contribuir a crear-ne. Hi ha tècniques com la fotografia que en certs àmbits ha pogut substituir al dibuix, però quan es tracta de concebre allò que encara no existeix, la mà que crea imatges encara és insubstituïble.

En aquest sentit, el dibuix ha estat sempre un instrument científic imprescindible i un mitjà d’expressió artística. Amb tot, la seva senzillesa en l’execució ha fet que encara avui no sigui valorada una tècnica de primer rang. I és en aquest sentit que amb aquesta exposició es vol reivindicar.

El dibuix a la col·lecció del Museu
El  Museu de Reus conserva una important col·lecció de dibuixos que està formada per més d’un miler d’obres.

El conjunt de la col·lecció és molt diversa i és una mostra de les diferents funcions i usos que ha tingut aquesta tècnica al llarg de la nostra història recent i per part dels nostres artistes i  artesans.

Acadèmies, dissenys, traces arquitectòniques, esbossos, retrats, paisatges, marines ...  d’artistes de la talla de Marià Fortuny, Josep Tapiró, Baldomer Galofre, Antoni Gaudí, Hortensi Güell,  Ramon Casas, Tomàs Bergadà, Joan Rebull, Modest Gené o Ramon Ferran, entre d’altres. L’exposició és només una selecció de prop de 200 obres.

Durant les setmanes que estigui oberta s’oferiran visites guiades, tallers i altres exposicions de petit format, lligades al dibuix i a l’exposició.

L’exposició, que s'inaugura aquest dijous a la tarda i que s'allargarà fins al mes de maig de 2020,  compta amb el suport de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya.

Daniel Recasens i Marc Ferran exposició dibuixos Museu
Daniel Recasens i Marc Ferran exposició dibuixos Museu 2

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.