Notes de premsa

Exposició a la BCR del document original de 1867 que estableix la creació d'una biblioteca municipal a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 17/02/2017
Acta sobre la creació d'una biblioteca municipal a Reus
Acta sobre la creació d'una biblioteca municipal a Reus

La Biblioteca Central de Reus exposa fins a finals de febrer el document de l'any 1867 en què l'Ajuntament de Reus estableix la necessitat de crear una biblioteca pública de titularitat municipal. El document ha estat cedit per l'Arxiu Municipal i es podrà veure a la Sala Central fins al 28 de febrer amb motiu del 150è aniversari de l'adopció d'aquesta decisió per part del consistori presidit per l'alcalde Víctor Rosselló.

Es tracta del document titulat "Expediente al objeto de crear una Biblioteca pública en estas casas consistoriales", del 16 de febrer de 1867 i signat per l'alcalde Rosselló, que estableix la necessitat i adopta la decisió de crear una biblioteca a l'Ajuntament que pugui donar servei a la ciutadania. Aquesta decisió, malgrat tot, no va suposar l'obertura immediata al públic d'una biblioteca municipal, fet que no va succeir fins anys després.

Acta sobre la creació d'una biblioteca municipal a Reus
Acta sobre la creació d'una biblioteca municipal a Reus

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.