Notes de premsa

Impuls al vehicle elèctric: el 2014, aparcar i recarregar als pàrquings municipals és gratuït

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 29/04/2014
Presentació dels punts de recàrrega del vehicle elètric
Presentació dels punts de recàrrega del vehicle elètric
Presentació dels punts de recàrrega del vehicle elètric
Presentació dels punts de recàrrega del vehicle elètric
Presentació dels punts de recàrrega del vehicle elètric
Logo del vehicle elèctric

L’empresa municipal AMERSAM fa un salt endavant i incorpora els serveis al vehicle elèctric a tots els aparcaments municipals: s’han instal·lat nou estacions de recàrrega, a tots els pàrquings de la xarxa i en dos punts de superfície cèntrics com la plaça de la Llibertat i la zona d’estacionament de la Riera Miró. Aquest pla de desplegament del cotxe elèctric s’engega coincidint amb el 25è aniversari d’AMERSAM i enguany tots els vehicles elèctrics podran aparcar i recarregar de manera gratuïta als pàrquings.

La promoció del vehicle elèctric des de la xarxa municipal d’aparcaments s’impulsa amb l’objectiu d’estendre una xarxa pública de recàrrega de vehicles perquè d’aquí a poc temps, cada cop serà més habitual aprofitar l’estona d’estacionament del vehicle per carregar-lo, amb l’estalvi de temps i la comoditat que això comporta.

Aparcaments capdavanters
Les estacions de recàrrega han tingut un cost de 35.000 euros, una inversió que converteix la xarxa municipal d’aparcaments de Reus en capdavantera a l’Estat en oferir punts de recàrrega de vehicle elèctric a tots els pàrquings municipals i a la via pública. A Catalunya, des de l’àmbit públic, cal destacar la ciutat de Barcelona, que n’ha instal·lat als pàrquings subterranis.

La xarxa municipal d’aparcaments, gestionada a través de l’empresa AMERSAM, s’ha caracteritzat per incorporar tecnologia i solucions innovadores al llarg dels seus 25 anys d’existència. La llista de novetats és llarga: la gestió centralitzada des del Centre de Control Central, l’ús de sensors per la detecció de vehicles i la senyalització d’ocupació de places; el pagament de l’estada per minuts, sense fracció mínima; la creació d’un abonament multipàrquing que permet aparcar a qualsevol equipament de la xarxa, etc. Ara, per celebrar l’aniversari, el salt endavant passa per una clara aposta pel vehicle elèctric i incentivar-ne l’ús a la ciutat.

«A Reus, si teniu cotxe elèctric, aparqueu gratis»
Aquest 2014 és possible recarregar un vehicle elèctric en nou punts de la ciutat: a tots els aparcaments subterranis –2 places als pàrquings següents: Oques, Prim, Pastoreta, Baluard, Carrilet i Sant Ferran, i 4 places més al pàrquing de la Llibertat– i en dos punts de superfície, un situat a la plaça del Pintor Fortuny, al costat de l’accés del pàrquing de la Llibertat, i un altre a la reformada àrea de zona blava de la Riera Miró, que s’estrenarà durant el mes de maig. En total, la xarxa permetrà recarregar fins a 20 vehicles –cotxes o motos– de manera simultània.

Les places són visibles i estan ben situades dins dels aparcaments, s’han senyalitzat de color verd i amb el logo del vehicle elèctric; estan equipades amb una estació de recàrrega que s’adapta a tot tipus de vehicles elèctrics. Des d’aquesta setmana es poden fer servir tots els punts de recàrrega dels pàrquings i el de la plaça de la Llibertat, el de l’àrea de zona blava de la Riera Miró es posarà en marxa durant el mes de maig.

Paral·lelament a la implantació del vehicle elèctric, AMERSAM ha renovat part de la seva flota amb la incorporació de tres vehicles elèctrics: una furgoneta i dues motos.

Què cal fer per aparcar i recarregar el vehicle?
Per aprofitar els avantatges del 25è aniversari d’AMERSAM i poder aparcar gratuïtament mentre es recarrega el vehicle, només cal posar-se en contacte prèviament amb l’empresa municipal i acreditar la documentació tècnica del vehicle. A les oficines d’AMERSAM (situades al carrer de Sardà i Cailà s/n, a la 2a planta de l’edifici del Mercat Central) es facilitarà a la persona propietària d’un vehicle elèctric una targeta sense contacte, un dispositiu amb tecnologia Mifare. Aquesta targeta permetrà l’accés il·limitat a tots els aparcaments i estarà activada per connectar qualsevol de les 9 estacions de recàrrega de la ciutat.

Aquesta campanya de suport al vehicle elèctric s’allargarà durant tot 2014, però no és l’única mesura en aquest àmbit: l’ordenança reguladora de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica 2014 preveu una bonificació del 75% de la quota de l’impost per als vehicles elèctrics. El número de rebuts bonificats al padró d’imspost de 2014 per motor elèctric ha estat 20.

Pagar a través del telèfon mòbil
Juntament amb l’aposta pel vehicle elèctric i la reconversió de l’àrea de la Riera Miró en un smart city lab en temes de mobilitat, AMERSAM treballa en una aplicació per a telèfons mòbils que permetrà pagar l’estacionament a les àrees de zona blava i als aparcaments sense passar pel caixer ni pel parquímetre. La nova aplicació començarà a funcionar en període de proves el mes de juny per pagar als aparcaments i a la tardor per fer-ho a la zona blava.

Ciutats intel·ligents, ciutats més habitables
L’aposta municipal per al vehicle elèctric s’afegeix a la llista de d’actuacions smart: la concepció smart city s’emmarca en l’adopció de mesures basades en la tecnologia per millorar la qualitat de vida de la ciutadania; les ciutats intel·ligents són ciutats més habitables i sostenibles, gràcies a l’aplicació de solucions innovadores per a una gestió més eficient i de qualitat dels serveis. La mobilitat i el transport són dos dels àmbits on s’ha començat a aplicar a nivell mundial.

L’any passat algunes de les accions posades en marxa a Reus van incidir en l’àmbit del transport, amb el nou servei de bus a demanda, primer a Mas Carpa i, des del mes de setembre, a la zona educativa de l’Escola d’Idiomes. Enguany AMERSAM posa l’èmfasi en l’àmbit de la mobilitat privada, la gestió de l’aparcament a la via pública i el desplegament del vehicle elèctric.

Presentació dels punts de recàrrega del vehicle elètric
Presentació dels punts de recàrrega del vehicle elètric
Presentació dels punts de recàrrega del vehicle elètric
Presentació dels punts de recàrrega del vehicle elètric
Presentació dels punts de recàrrega del vehicle elètric
Logo del vehicle elèctric

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.