Notes de premsa

La Festa de la Gent Gran es reparteix en diferents actes del 14 al 18 de maig

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 7/05/2018
Imatge de Montserrat Flores durant la presentació de la Festa de la Gent Gran de Reus 2018
Cartell Festa Gent Gran Reus 2018

Una caminada inicia dilluns 14 de maig els actes de la programació de la Festa de la Gent Gran, que aquesta edició es distribueixen durant tota la setmana del 14 al 18 de maig, d’aquesta manera, els actes es despleguen en diferents àmbits, formats, indrets i dies. L’acte de reconeixement a les persones de més edat es realitzarà per primer cop al Teatre Bartrina (dimarts a les 17:00 h) i inclourà la presència d’alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Salvador Vilaseca que participen a la coral intergeneracional creada en el marc del projecte Encaix d’Aprenentatge i Servei.

La Festa de la Gent Gran és resultat del treball i decisions preses pel Consell Municipal de la Gent Gran, on hi participen 16 entitats, a partir de l’impuls de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, que té com a objectiu abastar el màxim nombre de persones possibles amb la diversitat d’interessos (lúdics, de salut, esportius, culturals, d’expressió teatral, balls...) més àmplia possible.

D’altra banda, amb aquest esdeveniment també es recull l’encàrrec dels consells municipals d’Infants i de Joves de Secundària de l’any 2017, que van proposar intergeneracionalitat i inclusió d’activitats esportives dins de les activitats de gent gran que organitza l’Ajuntament de Reus.

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, explica que “la festa persegueix oferir un espai de trobada, celebració i activitat per a la gent gran, i alhora posar de relleu davant de la ciutadania les aportacions que fan a la ciutat (a través de l’homenatge simbòlic a una dona i un home entre els més grans de la ciutat) i la realitat i la diversitat del que anomenem Gent Gran, Gent Activa”. En aquest sentit, la regidora ha destacat que el format i els continguts de la Festa de la Gent Gran responen als suggeriments de les mateixes persones usuàries dels casals i serveis de gent gran de la ciutat.

Activitats
El Pavelló Olímpic Municipal es manté com a escenari d’activitats de la Festa de la Gent Gran durant la jornada de dimecres 16, en què es farà exhibició de balls, un dinar col·lectiu i un ball d’envelat. Dijous 17 de maig les activitats es trasllades al Centre Cívic Mas Abelló, on durant el matí es farà un campionat de petanca i bitlles, i al Casal de la Generalitat II, on a la tarda es realitzarà un campionat de botifarra i dòmino.

El divendres 18 de maig al matí s’ha programat una visita cultural guiada a l’església Prioral de Sant Pere (amb inscripció prèvia a la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència) i durant la tarda s’ha previst una representació teatral al Centre Cívic Migjorn.

Montserrat Flores ha agraït la col·laboració de les institucions i entitats que fan possibles les diferents activitats. Entre aquestes entitats, empreses i institucions hi ha les regidories d'Esports, de Salut Pública i d'Ensenyament i Política Lingüística, els casals de gent gran de la Generalitat, l'Agència Reus Promoció, Aigües de Reus, els Mercats de Reus, diversos centres educatius, l'empresa Borges, Creu Roja i Protecció Civil.

Programació
La programació completa de la Festa de la Gent Gran 2018 és la següent:

  • Dilluns 14: (Sortida: Plaça Llibertat / Arribada: Plaça Llibertat). Caminada a partir de les 9:30 h.
  • Dimarts 15: (Teatre Bartrina / Plaça del Teatre, 1 ). 17:00 h, benvinguda als assistents, homenatge a les persones més grans de la ciutat i cant de corals intergeneracional en el marc del Projecte Encaix, liderat per l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Salvador Vilaseca, amb la participació de la coral L’Encís, de l’ Orfeó Reusenc, la coral Alborada, de l’entitat Cachirulo, la coral l’Espai la Caixa, el cor Alegria del Casal Generalitat I; la coral infantil de l’escola Rubió i Ors, i l’orquestra Sax’Band. Amb la col·laboració de diverses parelles de ball de diferents edats.
  • Dimecres 16: (Pavelló Olímpic Municipal / carrer de Mallorca, 1 / autobús línies 10 i 11). De les 9:30 h a les 10:30 h, repartiment d’entrepans i esmorzar al Pavelló Olímpic Municipal; a partir de les 10:30 h, exhibició de balls al Pavelló Olímpic Municipal; 14:00 h, dinar; 16:00 h, ball d’envelat per als assistents al dinar, acompanyats de l’orquestra “Jamaica”. 
  • Dijous 17: al Centre Cívic Mas Abelló, 9:00 h, campionat de petanca i bitlles. A partir de les 10:00 h també hi haurà dinamització de les màquines del parc de Mas Abelló amb monitoratge; a les 12:00 h, lliurament de trofeus del campionat de petanca i bitlles; a la tarda, al Casal Generalitat II, campionat de botifarra i dòmino a partir de les 15:30 h i lliurament de trofeus a les 19:30 h.
  • Divendres 18: a la plaça de Sant Pere, a les 10:30 h, visita cultural guiada per a la gent gran a la Prioral de Sant Pere i possibilitat de pujar al campanar (inscripció prèvia al 977010029, Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència); al Centre Cívic Migjorn, a partir de les 18:00 h, representació teatral del Casal Municipal de la Gent Gran Districte V, i a partir de les 20:00 h refrigeri i cloenda de Festa de la Gent Gran.
Imatge de Montserrat Flores durant la presentació de la Festa de la Gent Gran de Reus 2018
Cartell Festa Gent Gran Reus 2018

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.