Notes de premsa

La Guàrdia Urbana instrueix diligències judicials a un conductor per un positiu d’alcoholèmia d’0,93 mg/l

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 16/08/2019
Guàrdia Urbana - Seguretat viària

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït aquest dimecres diligències judicials contra un conductor per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, amb un resultat positiu de 0,93 mg/l a la prova d'alcoholèmia practicada.

El 14 d'agost a les 16:25, es va produir un accident de trànsit sense ferits en el qual es van veure implicats un turisme Renault Clio conduït per una veïna de Reus de 40 anys que va resultar il·lesa i un turisme Nissan Qashqai conduït per un veí de Reus de 54 anys que també va resultar il·lès, però el qual a la prova d’alcoholèmia practicada va donar un resultat positiu de 0,93 mg/l d’alcohol en aire aspirat.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

Guàrdia Urbana - Seguretat viària
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.