Notes de premsa

La Guàrdia Urbana instrueix diligències penals a 2 conductors per positiu d’alcoholèmia aquest cap de setmana

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 19/06/2017

La Guàrdia Urbana ha instruït aquest cap de setmana diligències judicials contra dos conductors per conduir amb una taxa d’alcoholèmia superior a la permesa.

El divendres 16 de juny, a les 22:49h, a l'avinguda de Falset a l'alçada, agents de a Guàrdia Urbana van ser requerits pel cos dels Mossos d’Esquadra per practicar la prova de detecció alcohòlica al conductor d’un turisme BMW Sèrie 1, que va ser aturat per una infracció de trànsit. Esl agents van instruir diligències judicials contra el conductor, un veí de Riudecols de 33 anys, per presumpta implicació en un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes d'alcohol. (0,81 mg/l en aire expirat).

El diumenge 18 de juny, a les 04:30h, a l'avinguda de Salou, agents de la Guàrdia Urbana van aturar en un control de trànsit un turisme Mercedes CLK 200, conduït per un de Reus de 24 anys. Esl agents van confeccionar diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques (0,69 mg/l).

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d’accident. pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.