Notes de premsa

La Guàrdia Urbana instrueix diligències penals a quatre conductors per positiu d’alcoholèmia

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 29/07/2019
Agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat de Seguretat Viària

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït aquest cap de semana diligències judicials contra quatre conductors per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

El dissabte 27 de juliol, a les 16:53 h al carrer Fuster Valldeperes es va produir un accident de trànsit sense ferits en el qual es van veure implicats tres vehicles. Que el conductor del vehicle Citroen Xsara causant de l’accident, un veí de Reus de 40 anys va donar un resultat positiu de 0.50 mg/l en aire expirat en la prova de mostreig d'alcoholèmia. Després de ser informat del procediment a seguir, el conductor es va negar a sotmetre’s a les proves d'alcoholèmia amb l’aparell de precisió, motiu pel qual els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, amb negativa a sotmetre’s a les proves.

El diumenge 28 de juliol, a les 2:40 hores a la plaça del  Mercadal, amb motiu d’una infracció de trànsit, agents de la Guàrdia Urbana van aturar el conductor d’un vehicle Volkswagen Golf, un veí de Reus de 34 anys, el qual a la prova d'alcoholèmia practicada va donar un resultat positiu de 0,62 mg/l. d'alcohol en aire espirat. Els guàrdies van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

El mateix diumenge a les 2:41h, a l’Avinguda de Marià Fortuny, i com a conseqüència d’un accident de trànsit, els agents van sol·licitar fer la prova de detecció alcohólica al conductor del vehicle causant, un Forn Torneo, un veí de Reus de 49 anys, el qual presentava simptomatologia d’haver conduït sota els efectes d’alcohol. El conductor es va negar a sotmetre’s a realitzar les proves, motiu pel qual els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

Finalment, el mateix diumenge a les 4:38h al passeig Mata amb el carrer Ample, i com a conseqüència d’una infracció de trànsit, agents de la Guàrdia Urbana van aturar un vehicle Volkswagen Golf conduït per veí de Sant Andreu de la Barca de 43 anys. El conductor va donar un resultat positiu de 0,84 mg/l d'alcohol en aire espirat en la prova d'alcoholèmia practicada. Es varen instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

Agents de la Guàrdia Urbana de la Unitat de Seguretat Viària

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.