Notes de premsa

La Guàrdia Urbana multiplica enguany per quatre les actes de tot el 2017 per consum d’alcohol a la via pública

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 9/08/2018

La Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 393 actes per consum d’alcohol a la via pública entre els mesos de gener i juliol d’enguany, en compliment de l’ordenança municipal de Civisme. Durant tot l’any passat, el cos de seguretat va aixecar un total de 101 actes pel mateix motiu.

La lluita contra l’incivisme, el respecte a la convivència i la col·laboració amb el sector de la restauració per mantenir el nivell de qualitat de l’oci nocturn de Reus, motiven l’esforç de la Guàrdia Urbana per fer front al consum d’alcohol a la via pública. L’article 30 de l’Ordenança de Civisme “prohibeix el consum de begudes alcohòliques en llocs, vies, establiments o transports públics quan es pertorbi greument la tranquil·litat ciutadana”.

La Guàrdia Urbana té entre les seves línies d’actuació fer front a la pràctica de grups de persones de consumir alcohol en espais públics, especialment els dies de més activitat d’oci nocturn. Aquesta pràctica és sovint denunciada pels veïns de l’entorn, pels sorolls i molèsties que genera.

L’Ajuntament vetlla perquè es mantinguin els nivells de soroll, seguretat, i civisme d’acord als estàndars de convivència. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana i els locals d’oci nocturn han fet campanyes conjuntes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa. Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s'informa als seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.

Més de 1.200 actes per fets incívics
El consum d’alcohol a la via pública és el fet incívic més denunciat per la Guàrdia Urbana aquest 2018. Les actes s’emmarquen en la campanya inspectora que porta a terme el cos de seguretat municipal contra els actes incívics, amb especial atenció a aquells que generen més molèsties i queixes de la ciutadania. El segon fet més denunciar és miccionar al carrer (355 actes aixecades enguany; i 227 durant tot el 2017).

Durant els primers 7 mesos d’enguany, la Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 1.217 actes per incompliments de l’Ordenança de Civisme. L’any tot passat van ser 922.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.