Notes de premsa

La jornada popular “Salva’m” difon aquest dilluns tècniques i recursos de reanimació cardiopulmonar

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 14/03/2019
Cartell jornada

Diferents entitats participen aquest dilluns en una jornada de conscienciació i difusió sobre tècniques i recursos relacionats amb la reanimació cardiopulmonar. L’activitat es realitzarà de 17:30 a 20:00 h a la plaça del Mercadal i és coordinada per la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus. Una de les accions més rellevants serà la interpretació d’una flashmob dirigida per alumnes de diferents escoles de dansa que recrearan les tècniques de reanimació al ritme de la música i a la que es convida  a tothom a participar (la coreografia es troba disponible a Youtube).

A les activitats hi seran com a instructors diferents membres del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS), que ensenyaran a la ciutadania la manera d’atendre les persones que puguin patir una aturada cardíaca. Des de la Regidoria de Salut s’informarà sobre la xarxa de DEA’s (desfibril·ladors) que existeix distribuïda arreu de la ciutat i es donaran detalls de com utilitzar-los correctament.

Una de les tècniques que es donaran a conèixer és la del massatge cardiopulmonar, que s’explicarà d’una manera amena i fàcil de practicar a través de l’acompanyament musical d’una melodia del grup Bee Gees, en concret la cançó “Stayin’ alive”.

Cartell jornada

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.