Notes de premsa

La Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus roda un vídeo interactiu amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 1/08/2016
Imatge del rodatge

Joves professionals de l'àmbit de la comunicació i la interpretació han participat aquest divendres 29 de juliol en el rodatge d'un vídeo interactiu encarregat per la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus, que pretén conscienciar la ciutadania sobre la problemàtica de la pobresa energètica i donar a conèixer aquest ens. El vídeo ha comptat amb la col·laboració altruista de la productora tarragonina Mediaframe, l'escola de formació en arts escèniques reusenca Buenafuente’s Actors i el Departament d'Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Està previst que el vídeo, protagonitzat per Maite Buenafuente, es difongui a través de les xarxes socials i televisions locals a finals d'agost.

Els objectius principals d'aquest treball audiovisual creat i dirigit pel becari responsable de la comunicació de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus, David del Fresno, són conscienciar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i donar a conèixer la feina d'aquest ens conjunt entre els Ajuntaments de Tarragona i Reus. Per això, està prevista una versió interactiva del vídeo en què es plantegen preguntes a l'espectador i en funció de la resposta, la història és diferent. D'aquesta manera, es pretén implicar la ciutadania i animar-la a actuar.

La Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus
La Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus és un espai de planificació, coordinació, intervencions, anàlisi, debat, recerca d’alternatives i propostes de solucions que garanteixin l’accés al consum energètic de les famílies amb vulnerabilitat. En l'actualitat, aquest ens disposa del Web següent: http://taulapobresaenergetica.cat/

Des d'aquest ens, els ajuntaments de Tarragona i Reus treballen de manera conjunta el tema de la pobresa energètica i tenen connexió estreta amb la Taula del Govern de la Generalitat.

El passat 4 de juliol es va reunir el Plenari d'aquesta Taula i va acordar les conclusions següents, com a línies de treball de futur:

  • Incrementar l'assessorament i la informació de la ciutadania.
  • Proposar una moció per tal que el bo social s'ajusti més a la realitat actual de moltes famílies.
  • Incrementar la coordinació dels dos ajuntaments amb les entitats coneixedores d'aquesta problemàtica per tal de poder trobar solucions de manera conjunta que beneficien més la ciutadania.
  • Establir mecanismes per fer arribar les propostes de la Taula a les administracions competents.
Imatge del rodatge
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.