Notes de premsa

Les activitats Esportives per a Tothom 2004-2005 comencen el 13 de setembre

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 3/09/2004

El pròxim 13 de setembre comencen les activitats esportives que ofereix la regidoria de l’Esport a través de Reus i Lleure per al curs 2004-2005. El període d’inscripcions és obert fins que s’exhaureixin les places ofertades. Per formalitzar la inscripció, cal adreçar-se a l’Oficina d’Atenció a l’Usuari de Reus Esport i Lleure del Pavelló Olímpic Municipal.

Fins ara, les inscripcions s’han desenvolupat a bon ritme i ja s’han exhaurit el el 30% de les places disponibles.
Les activitats amb major demanda són les activitats més tradicionals com la natació per adults, l’aiguagim, l’aeròbic, la gimnàstica de manteniment, etc.., i li segueixen amb força els anomenats forfets, tant en sec, com en aigua.
L’objectiu principal d’aquest programa és cridar l’atenció sobre la gran importància de l’exercici físic en pro de la salut a totes les edats i facilitar-ne la seva pràctica.
Les activitats es realitzen en diferents espais esportius de la ciutat, com són el Pavelló Olímpic Municipal, el Club Natació Reus Ploms, el Club Reus Deportiu, el gimnàs CEJER, i el gimnàs Siluet’s, de manera que tothom tingui un punt on realitzar activitat física al seu abast.
Els titulars del forfet poden gaudir de totes les activitats i de totes les instal·lacions en una determinada franja horària, de dilluns a divendres. Està dissenyat per a persones que volen gaudir d’una bona forma física, amb l’avantatge de la flexibilitat horària.
Els anomenats forfets es realitzen al Pavelló Olímpic Municipal i al Reus Deportiu.
La societat municipal Reus Esport i Lleure amb col·laboració de la Regidoria de l’Esport conscients de la contribució que fa la pràctica física i esportiva al coneixement i l’adquisició d’hàbits higiènics i dietètics durant les primeres edats, ofereix, paral·lelament a l’inici del curs escolar, programes intregrals d’activitat física per als infants i les famílies com són l’estimulació en el medi aquàtic per a nadons de 6 mesos a 2 anys i programa de preparació física al part en el medi aquàtic per embarassades que es realitzen tant a la piscina del Club Reus Deportiu com al Club natació Reus Ploms, així com l’escola de psicomotricitat i les activitats d’aeròbic i ritme infantil que es realitza al Pavelló Olímpic de Reus.
És important destacar també l’oferta combinada de programes d’activitat física adreçada al majors de 55 anys tant en aigua com en sec, mitjançant els programes d’aiguamasters, on a través de l’activitat aquàtica es combina l’aprenentatge i el perfeccionament de la natació amb activitats de millora de la condició física. Mastergim, on s’ofereix un treball centrat en la millora de les qualitats físiques i relacions socials.
Per a l’estimulació de persones amb discapacitat s’ofereix el programa natació adaptada, on es realitzen exercicis específics en el medi aquàtic per a la millora de la qualitat de vida.
Dins del la programació d’activitat esportives per a tothom, cal afegir-hi una llarga llista de programes adreçats a la millora de la salut per a tothom, com l’escola de columna que es realitza al Pavelló Olímpic de Reus, i la natació terapèutica tant per infants i joves com per adults que es duu a terme al Club Natació Reus Ploms, tots dos adreçats a persones amb dolor articulars i patologies de columna vertebral.
Com a novetat també cal destacar el programa de Prevenció i tractament de patologies i desviacions de columna en infants i joves que es realitza al Pavelló Olímpic de Reus.
Escola de columna
La vida sedentària i el progrés, amb les seves comoditats, han fet que les columnes dels éssers humans del món occidental siguin més pobres en musculatura. Aquesta columna més dèbil, en canvi, s’ha d’enfrontar diàriament a càrregues més grans degudes al moviment, per exemple, dins els vehicles de motor, o suportar micromoviments continuats en algunes professions o activitats industrials.
Conscients d’aquesta realitat, a través de les escoles de columna es realitza un treball destinat a la millora de patologies, desviacions de columna vertebral (escoliosi, cifosi, hiperlordosi) i problemes d’actitud postural mitjançant un treball individualitzat que combina la fisioteràpia i la reeducació postural amb activitats esportives i de lleure.
Així mateix cal recordar que EL GIMNÀS DEL Pavelló Olímpic MUNICIPAL es manté obert tot l’estiu i que ofereix un munt d’activitats dirigides per als seu abonats a banda dels plans personalitzats de preparació física.
Per a més informació sobre les activitats del PROGRAMA D’ACTIVITATS ESPORTIVES PER A TOTHOM CURS 2004 / 2005 o EL GIMNÀS DEL Pavelló Olímpic MUNICIPAL, cal adreçar-se a l’Oficina d’Atenció a l’Usuari de Reus Esport i Lleure al tel. 977 300 091 o al Pavelló Olímpic Municipal C/ Mallorca s/n, en horari de 10 a 14 o bé a través de correu electrònic a jgarcia@reusesport.com.
També es podrà trobar aquesta informació en els tríptics distribuïts als Centres Cívics, a l’OAC, a l’IMAC i a l’Oficina de Turisme, o bé, des de casa, a través www.reusesport.com.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.