Notes de premsa

Les obres de mobilitat que s’executen aquest estiu

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 6/08/2004

Aprofitant la reducció de trànsit que registra la ciutat durant els mesos d’estiu, des de l’Àrea de Via Pública s’executa un programa d’obres de reordenació de la circulació de vehicles i vianants i de renovació de la senyalització.

Nova rotonda a Pere el Cerimoniós
Una de les actuacions més destacades començarà diumenge 8 d’agost i s’allargarà fins els dijous 12 a l’avinguda Pere el Cerimoniós, en el tram comprès entre la plaça Villarroel i l’avinguda de Jaume I. A més de renovar la senyalització horitzontal, s’adequarà una rotonda el·líptica a la cruïlla de l’avinguda amb els carrers Closa de Mestres i de Ramón J. Sender i una petita mitgera entre els dos sentits de circulació.
De moment, la rotonda se senyalitzarà amb pintura i pilones de plàstic, però l’objectiu és consolidar-la després d’uns mesos de prova.
Les obres es faran en horari nocturn per incidir el menys possible en la circulació de la zona: començaran a treballar a les 22:00 h i acabaran a les 06:00 h. De tota manera, els treballs es faran per trams, de manera que cada dia només caldrà tallar el tros de carrer afectat.

Aparcaments en bateria al carrer del Roser
Una altra actuació –en aquest cas executada durant el mes de juliol– ha possibilitat la reordenació de l’espai d’aparcament i de la zona de càrrega i descàrrega al carrer del Roser, en el tram comprès entre l’avinguda de Marià Fortuny i el carrer de la Muralla. En aquesta via, la nova senyalització ha permès augmentar el nombre de places d’aparcament delimitant un espai en bateria al lateral esquerre del carrer en el sentit de la circulació. Amb aquesta actuació també s’evita la possibilitat d’aparcar en doble filera i entorpir el pas de vehicles en una de les vies d’accés a l’anella de les rieres i del Tomb de Ravals des de les rondes.

El col·lector de Països Catalans
A principis de setembre acabaran els obres de construcció d’un nou col·lector que des del 2 de juliol obliguen a fer desviaments de la circulació de l’avinguda de Països Catalans. La construcció d’aquest col·lector és el pas previ per la consolidació d’una mitjana que separi els dos sentits de circulació i que els darrers mesos ja ha funcionat de forma provisional. L’objectiu d’aquesta mitjana és millorar la seguretat dels vianants que creuen l’avinguda i reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen.
Les restriccions de trànsit afecten als vehicles que circulen del Santuari de Misericòrdia a la plaça del Nucli, ja que no poden fer el gir a l’esquerra per incorporar-se a la carretera de Riudoms, sinó que han de continuar recte. En l’altre sentit de circulació, els vehicles són desviats pels carrers d’Argentera i Ginesta.
Petites reformes a la plaça de la Llibertat
D’altra banda, dilluns 9 d’agost s’arranjarà el tram superior del carrer Llovera i la sortida de l’aparcament de la plaça de la Llibertat, on ara hi ha peces de granet trencades. Les obres –que es faran sota la supervisió de les Brigades Municipals– consistiran en la substitució de les peces de granet per una capa d’asfalt. Aquesta solució s’adopta de manera provisional tenint en compte la futura reforma del carrer Llovera i l’ampliació del pàrquing subterrani municipal cap a l’avinguda de Sant Jordi.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.