Notes de premsa

L'Oficina d'Atenció a la Víctima va gestionar 710 casos el 2014

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 3/08/2015

L'Oficina d'Atenció a la Víctima de Reus ha atès un total de 710 casos durant l'any 2014, una gran majoria dels quals han tingut a veure amb situacions de maltractament. La gran majoria de casos afecten dones (616 del total de casos) i els 94 casos restants són homes.

Entre els motius de l'atenció a les víctimes destaca, entre d'altres, un total de 582 casos de maltractaments, 60 casos de dificultats de relació i 36 casos d'amenaces. Cal tenir en compte que hi ha persones que han estat ateses per més d'un motiu.

L'Oficina d'Atenció a la Víctima és el resultat del treball conjunt entre la Guàrdia Urbana i Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus, on s'ofereix acollida, informació i orientació, suport psicosocial, assessorament legal, recollida de la denúncia i acompanyament en les situacions de violència. Aquest 2015, fins al 20 de juliol, s'han instruït un total 14 diligències per trencament de condemna.

Ordres de protecció
Pel que fa a les ordres de protecció vigents a víctimes de maltractaments, fins al dia 20 de juliol de 2015 n'hi havia un total de 214 a la ciutat de Reus. La Guàrdia Urbana, en coordinació amb les treballadores socials municipals, porten a terme els controls d'aquestes ordres de protecció i, fins a la mateixa data, s'havien realitzat un total de 1.081 controls d'aquestes ordres de protecció, que impliquen visites i entrevistes personalitzades d'atenció, visites periòdiques i personalitzades a les víctimes, en què es verifica en el domicili que les mesures de protecció s'estiguin acomplint. En el cas que es detecti o es verifiqui algun tipus d'incompliment de les ordres de protecció, la Guàrdia Urbana instrueix diligències penals i es posa en marxa el protocol d'actuació previst en aquests casos.

Servei d'Informació i Atenció a les Dones
Paral·lelament, l'Ajuntament de Reus ofereix el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), depenent de l'Àrea de Benestar Social. És un servei d'informació, orientació i assessorament, primera atenció i acompanyament en relació a l'exercici dels drets de les dones. Tal i com recorda la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, “és un servei destinat a totes les dones de la ciutat, en tots aquells aspectes relacionats amb la seva vida: àmbit laboral, social, personal i familiar, entre d'altres”. Té com a objectiu contribuir a l'empoderament de les dones i la sensibilització social, amb especial atenció a la detecció de la violència masclista, i estableix mecanismes d'informació i derivació als serveis especialitzats.

El SIAD forma part de la xarxa d'actuació en termes de maltractaments i violència familiar de la ciutat i es coordina amb la resta de serveis i institucions que intervenen en aquest àmbit.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.