Notes de premsa

Nou cicle de tallers i xerrades “Família i Ciutat, educació compartida” a Mas Pintat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 30/09/2016
Imatge Eva Millet ponent sessió inaugural cicle
Cartell del cicle
Imatge Joan Carles Folia
Imatge Anna Ramis
Imatge Patrícia Arias

El servei d’atenció a les famílies Mas Pintat, depenent de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, ha presentat una nova edició del cicle de tallers i xerrades “Família i Ciutat, educació compartida”, que ofereix eines, reflexions i coneixements a les famílies orientades a la gestió de l’educació i la relació amb els infants.

Amb una primera sessió el 4 d’octubre a càrrec de la periodista i formadora Eva Millet es donarà el tret de sortida d’un cicle que tindrà sessions fins al 18 de gener. La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, ha convidat les famílies i persones interessades en el món educatiu a assistir a aquestes propostes, que suggereixen nous enfocs per millorar les relacions familiars i interpersonals en el context de la societat actual.

Totes les activitats de la programació del cicle “Família i Ciutat, educació compartida” es portaran a terme a les instal·lacions de Mas Pintat (carrer de l’Abat Escarré, 11) i és la següent:

Dimarts 4 d’octubre 2016 a les 17:30 h
La inauguració del programa està prevista amb la xerrada d’Eva Millet Malagarriga (Barcelona, 1968). Periodista, llicenciada en Ciències de la informació per la UAB. Va treballar a Londres a “The Guardian” i a la BBC radio, mitjà pel qual va ser corresponsal a Mèxic i a Barcelona a finals dels anys 90. Des de fa anys és col·laboradora habitual del “Magazine” de “La Vanguardia“, del grup RBA i de revistes com “Historia y Vida”. Arran del naixement del primer dels seus dos fills l’any 2002 va publicar articles i llibres sobre temes d’educació i “parenting”. L’any 2014 va posar en marxa el blog www.educa2.info, especialitzat en notícies que ajuden a educar. I al gener de 2016 ha publicat el llibre “La hiperpaternidad” en què constata com una nova generació de pares practica aquest model de criança originari dels EUA propi de les classes mitjanes i altes i que es caracteritza per una sobreprotecció d’uns fills que s’han convertit en el centre de les famílies del segle XXI.

Del 13 d’octubre al 17 de novembre (sis dijous consecutius) de 17:30 a 19:00 h
El programa “Créixer en família” (0-3 anys) és un aprograma que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ofereix als municipis per fomentar l’acompanyament a la criança de les famílies. Des de Mas Pintat s’ha programat un cicle de 6 tallers on els pares i mares reflexionaran i intercanviaran vivències sobre l’educació dels seus fills i filles, guiats per una professional, l’Anna Farré Bravo que orientarà i acompanyarà les famílies per exercir la seva parentalitat de manera positiva.

Dimarts 15 de novembre de 17:30h. a 19:00h.
Xerrada a càrrec d’Anna Ramis Assens, sobre el seu llibre “Famílies i mestres, Entendre’ns per educar”. Anna Ramis , mare, mestra i pedagoga. Es defineix com una enamorada de les relacions humanes que té la sort de treballar en el món de l’educació. Ha impulsat diversos programes d’acció compartida entre famílies i docents. Actualment és professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. En aquesta xerrada parlarà del seu llibre, sobre les relacions entre pares i docents amb recomanacions i propostes amb l’objectiu que si es construeixen vincles basats en la confiança s’aconsegueix el que tothom busca: la millor educació per les criatures.

Dimarts 29 de novembre de 17:30 a 19:00h.
Xerrada a càrrec de Joan Carles Folia. “Nens i nenes autònoms, amb identitat i autoestima. Preparem-los per la vida”. Joan Carles Folia es Mestre, Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i “coach” especialista en comunicació i recursos humans. Col·laborador del diari “Sport” en temes infantils, juvenils, de tercera edat i creixement personal. Director del blog www.coaching.sport.es. Co-guionista i presentador del “Famílies i Escola” de la Diputació de Barcelona, col·laborador de la revista “Faros” de l’Hospital de Sant Joan de Déu. En aquesta xerrada oferirà eines per acompanyar al creixement dels fills acceptant la seva pròpia evolució, els seus èxits i fracassos, les alegries i frustracions per arribar a una adolescència més segura i no tan feble.

Dimarts 13 de desembre de 17:30 a 19:00 h.
Taller de “Cuina en família”. Rosa Martí, tècnica de Mas Pintat, oferirà un taller de cuina familiar amb la preparació de postres de Nadal. Galetes, piruletes o magdalenes, una varietat de receptes que podran fer conjuntament pares i fills. A partir de 4 anys.

Dimecres 18 de gener de 17:30 a 19:00 h.
Taller “Els valors a l’entorn familiar”. Patrícia Arias. “Coach”, pedagoga. Patrícia Arias, “coach” educativa i familiar, oferirà una xerrada sobre els valors i com posar-los en pràctica dins l’entorn familiar. Detectar-los, ordenar i compartir els valors a l’entorn familiar per una major harmonia.

Tallers gratuïts. Inscripcions i informació: familiaiciutat@reus.cat / 977 010047

Imatge Eva Millet ponent sessió inaugural cicle
Cartell del cicle
Imatge Joan Carles Folia
Imatge Anna Ramis
Imatge Patrícia Arias

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.