Notes de premsa

Nou sistema de gestió del trànsit per evitar retencions a les avingudes de Castellvell i de l’Onze de setembre

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 8/11/2018
Nova pantalla de trànsit a l'avinguda de Castellvell

L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa un nou sistema de millora de la mobilitat a l’avinguda de Castellvell i a la cruïlla de l'avinguda de l'Onze de Setembre amb el carrer del General Moragues, amb l’objectiu de facilitar la circulació dels vehicles i evitar retencions de trànsit. El nou servei es fonamenta en els criteris del Pla de Mobilitat Urbana de Reus i el projecte Reus Smart City.

El sistema descansa en tres elements interconnectats: dispositius detectors de cues i una webcam, situats a la rotonda, i una pantalla informativa ubicada a l’avinguda de Castellvell:

  • Detectors de cues: El sistema connecta quatre dispositius ubicats als quatre extrems de la cruïlla que funcionen com a detectors de cues i volum de vehicles.
  • Webcam: La rotonda disposa d'una càmera de trànsit que envia informació al sistema central d'informació de la Guàrdia Urbana i contribueix a disposar d'una informació visual en temps real sobre l'estat de la mobilitat.
  • Pantalla informativa: El sistema de captació d'informació visual proveït tant per la webcam com pels quatre detectors de cues subministren informació que és enviada a la pantalla informativa instal·lada a l'avinguda de Castellvell, de manera que els vehicles que volen accedir al nucli urbà coneixen l'estat del trànsit en aquell moment.

Tota la informació recollida també es rep a la sala de control de la Guàrdia Urbana, des d’on el cos municipal de seguretat pot decidir actuacions de gestió de la mobilitat —talls de trànsit, etc...— que poden ser informades directament a la pantalla informativa.

8 pantalles informatives
Aquest sistema intel·ligent de control del trànsit amplia els ja instal·lats al centre de la ciutat, al Tomb de ravals i a la plaça de Pompeu Fabra. Reus disposa actualment de 8 pantalles informatives automatitzades de l’estat del trànsit que contribueixen a millorar la mobilitat a la ciutat.

Amb els diferents sistemes de sensorització implantats a Reus, l'Ajuntament recull informació sobre l'estat del trànsit en punts estratègics de la ciutat i sobre l'ocupació dels aparcaments subterranis, de zona blava i de determinades zones de càrrega i descàrrega.

Les diferents informacions s'utilitzen com a eina de gestió i planificació per part dels responsables, i al mateix temps es poden mostrar en temps real a la ciutadania a través de diferents sistemes, com panells informatius, aplicacions mòbils o llums led que indiquen l'ocupació dels pàrquings.

Nova pantalla de trànsit a l'avinguda de Castellvell

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.