Notes de premsa

Nutrisalt estudia com obtenir nous ingredients amb propietats saludables a partir de subproductes agrícoles del Camp de Tarragona

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 18/06/2019
Ponència del Tech4Good Congress: BioTech i GreenTech

Nutrisalt, el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial, ha presentat a Tech4Good Congress —el fòrum anual que organitza el centre tecnològic Eurecat— els avenços en la recerca que es porten a terme per trobar ingredients amb potencials propietats saludables que provinguin de parts que no s’aprofiten de plantes del Camp de Tarragona com l’avellaner, el taronger, la vinya, el noguer, la síndria, el meló, la pomera o la tomaca.

El director de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat, Antoni Caimari, ha donat a conèixer estratègies de valorització de subproductes de la indústria agroalimentària, com closques, pellofes o pinyols, d’algunes espècies vegetals del Camp de Tarragona, per obtenir extractes amb potencial per millorar aspectes de la salut de les persones, desenvolupades dins del projecte Nutrisalt, que té com a finalitat avançar cap a una alimentació innovadora, segura, saludable i sostenible.

S’estima que els residus derivats de la indústria alimentària i agrícola constitueixen gairebé el 30 per cent de la producció agrícola global. Es tracta de productes amb baix valor econòmic, que es poden reaprofitar i re-valoritzar si s’obtenen ingredients bioactius a partir d’ells.

La present edició del  Tech4Good Congress, que s’ha dut a terme sota el lema «Un futur més saludable per a les persones i el planeta», s’ha centrat en la biotecnologia i les tecnologies netes i ha posat de manifest els principals reptes i tendències per als propers tres anys des del punt de vista de l’economia circular.

El projecte Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus amb la implicació d’Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA); amb la col·laboració del teixit empresarial, de manera especial del Cluster de Nutrició i Salut AINS, i de diferents ajuntaments del Camp. Compta amb el cofinançament dels fons europeus FEDER i de la Diputació de Tarragona.

El Tech4Good Congress, que ha superat els 350 inscrits, ha comptat amb el patrocini de Grifols i amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2019. 

Ponència del Tech4Good Congress: BioTech i GreenTech

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.