Notes de premsa

Nutrisalt i l’oli d’oliva, al III Congrés Català de Cuina

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 5/12/2018

El dilluns 10 de desembre tindrà lloc una jornada centrada en l’oli d’oliva a la cuina en el marc de les activitats organitzades des de la Universiat Rovira i Virgili dins del III Congrés Català de Cuina. És fruit també de les activitats de difusió de l’oli d’oliva en el marc del projecte Nutrisalt i compta amb la col·laboració de Reus Promoció.

La jornada inclou dues taules rodones. En la primera, centrada en el paper de l’oli d’oliva a la cuina, hi participaran Mai Martí, del restaurant La Giberga, de Reus; Rosa Sanromà, del Restaurant Sanromà, de Castellvell; Xavi Ferraté, del restaurant La Bresca, de Cambrils; Marta Domènech, de l’Hostal Sport, de Falset; Rosa Solà, catedràtica de Medicina de la URV, i Noemí Rabassa, professora de Màrqueting de la URV, que actuarà com a moderadora.

La segona taula rodona, centrada en les estratègies de valorització de l’oli d’oliva, comptarà amb la participació de Josep Moragas, d’Unió Corporació Agrària; Gonzalo Cambra, de la Cooperativa de Riudecanyes; Fernando Sarasa, de la Cooperativa de Cambrils; Ester Gomis, de Ca Rosset, de Vilallonga del Camp; Francesc Baiges, de la Cooperativa de Montbrió del Camp; Judit March, d’Olis Solé; Montserrat Gelonch, de la DOP Siurana, i Miquel Àngel Bové, professor d’Economia de la URV, que actuarà com a moderador.

La jornada s’adreça a restauradors i productors d’oli, i pot formalitzar-se la inscripció a través del web www.congrescataladelacuina.cat.

Nutrisalt
El projecte d’investigació PECT Nutrisalt, impulsat per l’Ajuntament de Reus i amb la implicació dels agents d’R+D+I del territori —URV, Fundació URV, EURECAT i Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)—, està orientat a la transformació i dinamització del sector agroalimentari al voltant de la innovació, la salut, l’economia verda i la internacionalització.

Amb un pla d’actuació que té com a horitzó el 2020, disposa d’un pressupost de prop de dos milions d’euros, cofinançats al 50% amb fons provinents del programa FEDER de Catalunya i amb un 25% per la Diputació de Tarragona. La resta l’aporten les institucions implicades en el projecte.

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.