Notes de premsa

Programació i cartell de les Festes de Misericòrdia 2016

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 31/08/2016
El dissenyador Jordi Romero amb la regidora de Cultura Montserrat Caelles en la presentació del cartell de Misericòrdia 2016
Imatge de la presentació del cartell de Misericòrdia 2016

La presentació del Basilisc Petit, la celebració del 60è aniversari dels Gegants Japonesos, els 50 anys de l’Aplec Baix Camp i la Trobada de Diables del Baix Camp són alguns dels molts actes que destaquen en la programació de les festes de Misericòrdia 2016, durant les quals molts reusencs tornaran a viure intensament els actes més tradicionals que es porten a terme a l’entorn i a l’interior del Santuari.

El seguici petit de la ciutat s’enriqueix a partir del 17 de setembre amb un nou element, el Basilisc Petit, que es presentarà a la plaça del Mercadal a partir de les 11:30 h. El Seguici Petit al complet es podrà veure en acció el dia 23 de setembre, a partir de les 18:00 h a la plaça del Mercadal. Dos elements més del seguici festiu, els Gegants Japonesos, arriben enguany als 60 anys des de la seva creació, i per aquest motiu la Colla Gegantera convoca una celebració popular al Parc de Sant Jordi el dia 18 de setembre a partir de les 12:00 h. Un altre gegant, el Carrasclet, aprofita les festes de Misericòrdia per sortir al carrer amb nova casaca coincidint amb la commemoració del seu 30è aniversari.

5ª Trobada de Diables del Baix Camp
En el marc de la programació de Misericòrdia s’ha inclòs, com a acte posterior, la 5ª Trobada de Diables del Baix Camp, organitzada pel Ball de Diables de Reus i que es farà el dia 1 d’octubre a partir de les 21:00 h a la plaça de Prim. S’hi espera la participació d’un bon nombre de colles de diables, procedents de les diferents viles de la comarca que disposen d’aquest element festiu. El recorregut que seguiran passarà per la plaça de Prim, el raval de Santa Anna, el carrer del Vidre, la plaça dels Argenters, el carrer de Donotea, el carrer d’Aleus, el carrer de Santa Anna, el carrer de la Selva del Camp, el carrer de Sant Vicenç i la plaça de la Llibertat.

Entre la resta d’actes previstos aquestes festes de Misericòrdia també destaca la Diada Castellera, que a més dels Xiquets de Reus portarà al Mercadal (24 de setembre, 18:30 h) els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Sabadell. El 18 de setembre s’ha programat la 50ª edició de l’Aplec Baix Camp, organitzat per la Colla Sardanista Rosa de Reus, que inclou una caminada matinal pels afores de la ciutat amb sortida des de la plaça del Santuari.

El 24 i 25 de setembre es porten a terme els principals actes religiosos de les celebracions de Misericòrdia, entre els quals hi ha el Rosari de Torxes i l’ofici i actes habituals que es realitzen el dia de la patrona a la plaça del Santuari i a l’interior del temple. A més, la celebració aquest any de l’Any Jubilar de la Misericòrdia aporta una significació especial als actes religiosos, entre els quals hi haurà la solemne baixada al Santuari per guanyar el Jubileu de Misericòrdia, el dia 18 de setembre a les 10:00 h des de la plaça de la Pastoreta.

Coincidint amb les festes, cada any l’Ajuntament de Reus lliura els Guardons de la Ciutat. Enguany l’acte és previst el 21 de setembre a les 20:00 h al Saló de Plens. En aquesta ocasió són reconeguts la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, l’Esplai Fem-nos Amics, l’Escola Mowgli, l’Esbart Santa Llúcia, la Fundació Camerata XXI, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, el CAE Marinada i Josep Casanovas Marca. També es distingirà de manera especial com a Fill il·lustre de Reus el teòleg i mossèn Josep Gil i Ribas.

El cartell, obra de Jordi Romero
El cartell de les festes d’aquest any és obra del dissenyador reusenc Jordi Romero Gesalí (Reus, 1957), el qual té una llarga trajectòria en el món professional del disseny i la creació gràfica. Format a l’escola Eina, va formar part, junt amb el seu germà Albert, de l’estudi de comunicació visual Albert i Jordi Romero, amb seu a Barcelona (1986-2014).

Durant aquest període van ser responsables de diferents treballs per al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, el Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Terrassa), Edicions 62 (Barcelona), el grup Els Pets (Constantí), El Terrat de Produccions (Barcelona), Cadena SER Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Ajuntament de Reus (autors de l’actual emblema de la ciutat de Reus), Canal Reus TV i d’altres.

Actualment viu i treballa a Reus, i continua la tasca professional per a diferents clients de Barcelona i Reus, com Canal Reus TV, la Cambra de Comerç o la Fundació Privada Reddis.

El dissenyador Jordi Romero amb la regidora de Cultura Montserrat Caelles en la presentació del cartell de Misericòrdia 2016
Imatge de la presentació del cartell de Misericòrdia 2016

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.