Notes de premsa

Reus celebrarà el 12 de juny la 12a edició dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 29/05/2018
Imatge de la presentació dels XII Premis Gaudí Gresol

L’Ajuntament de Reus ha estat escenari aquest matí de la presentació de la dotzena edició dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència, que es duran a terme el pròxim 12 de juny a l’auditori Gaudí del Tecnoparc firaReus. A l’acte hi ha assistit el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, el director gerent de la Fundació Gresol, Robert Moragues, i el director dels XII Premis Gaudí Gresol, Joan Batet.

Els Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència són uns guardons promoguts per la Fundació Gresol en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus que s’han consolidat com una de les principals cites socials a la capital del Baix Camp i que, cada any, aplega un bon nombre de representants de la societat civil de les nostres comarques.

La Fundació Gresol lliura, any rere any, aquests premis amb l’objectiu de distingir persones que han destacat per la seva trajectòria professional i personal, pels seus mèrits i la seva dedicació. La gran participació i el gran èxit assolit en totes les edicions anteriors encoratja de nou la Fundació Gresol a organitzar aquesta gala que reuneix personalitats de renom de tots els àmbits, tant de Catalunya com de la resta de l’Estat. Entre els premiats en edicions passades figuren personalitats com Pau Gasol, Valentí Fuster, Luis del Olmo, Ferran Adrià, Juan A. Samaranch, Isidre Fainé, Carles Sentís, Eduard Punset, Antoni Brufau, Mercè Sampietro, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Anna Ferrer, Maribel Verdú, Elena Arzak, Josep M. Pou, Toni Albà, Marc Márquez, Jordi Cruz, Joan Pera, Manel Fuentes, Josep M. Mainat, Pilar Rahola o Ildefonso Falcones, entre altres.

Els premis s’estructuren en deu categories: Arquitectura, Investigació, Literatura, Ciència, Medi Ambient, Televisió, Esports, Cinema, Medicina i Publicitat.

Els premiats de la dotzena edició són:

  • Carme Pinós (Arquitectura)
  • María Blasco (Investigació)
  • Ramon Gomis (Literatura) 
  • Anna Veiga (Ciència)
  • Mireia Torres (Medi Ambient)
  • Carlos Latre (Televisió)
  • Òscar Cadiach (Esports)
  • Belén Fabra(Cinema)
  • Rafael Matesanz (Medicina)
  • Risto Mejide (Publicitat)

Tots els guardonats assistiran a la gala i recolliran personalment el premi. També compartiran la vetllada i el sopar posterior amb tots els assistents. El guardó és una reproducció del bust de l’arquitecte Antoni Gaudí, obra de l’escultor Joan Matamala, realitzat en bronze.

El sopar solidari serà en benefici de la Fundació Bonanit, dedicada a l’atenció de persones sense llar.

La conductora de la gala serà una cara ben coneguda per tots com és l’actriu i presentadora catalana Ivana Miño. A TV3 ha participat en sèries com ‘El cor de la ciutat’ (2006), ‘Porca Misèria’ (2007), ‘Ventdelplà’ (2007-2008) o ‘Gran Nord’ (2012-2013). Així mateix, va ser presentadora, entre 2015 i 2017, del programa ‘Catalunya Experience’.

Persones guardonades

  • ARQUITECTURA: CARME PINÓS. Després d’assolir el reconeixement internacional amb Enric Miralles, va fundar el seu propi estudi. Entre els projectes recents destaquen les Oficines Cube I i II a Guadalajara (Mèxic), l’Edifici de Departaments de la Universitat d’Econòmiques de Viena, el CaixaForum de Saragossa, la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Tortosa o la façana del Mercat de la Boqueria a Barcelona, entre altres.
  • INVESTIGACIÓ: MARÍA BLASCO. Directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO). Llicenciada en Biologia i doctorada en Bioquímica i Biologia Molecular. Durant més de 20 anys s’ha centrat a demostrar la importància dels telòmers i de la telomerasa en el càncer, així com en malalties relacionades amb l’envelliment. Actualment, dirigeix el CNIO i és cap del grup de Telòmers i Telomerasa.
  • LITERATURA: RAMON GOMIS. Metge endocrinòleg i escriptor. En la vessant literària ha conreat principalment la dramatúrgia i la prosa. És autor de ‘La petita història d’un home qualsevol’ (premi Joan Santamaria de Teatre 1970), ‘Llumí d’or’ (1975) o ‘Capvespre al jardí’ (1986) –dirigida per Lluís Pascual al Teatre Lliure-. En prosa és autor de ‘Viatge a la mar de la Frau’ (premi Narrativa Enciclopèdia Catalana 1992), ‘Reus, un passeig per la ciutat’ (1994), entre altres. És fill il·lustre de Reus. Ha rebut la Creu de Sant Jordi i presideix el Patronat del Teatre Lliure.
  • CIÈNCIA: ANNA VEIGA. Directora de R+D+i de l’Àrea de Biologia del Servei de Medicina de la Reproducció de Dexeus Dona. Doctora en Biologia, experta en reproducció humana assistida en medicina regenerativa. Ha investigat sobre la reproducció, la genètica i el desenvolupament de l’embrió. Va ser la ‘mare científica’ de la primera ‘bebè proveta’ nascuda a Espanya, a Barcelona, el 1984. També és directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona.
  • MEDI AMBIENT: MIREIA TORRES. És la cinquena generació d’una saga familiar consagrada a la viticultura des del segle XVII. Va liderar el Consorci Cenit Deméter, que tenia com a objectiu la millora del coneixement dels efectes del canvi climàtic a la vinya. Actualment, és directora de l’Àrea d’Innovació i Coneixement de Cellers Torres, directora de Jean Leon, presidenta de la Fundació Miguel Torres i presidenta de la Plataforma Tecnològica del Vi d’Espanya, associació que aposta per la innovació com a motor de la competitivitat en la producció vitivinícola.
  • TELEVISIÓ: CARLOS LATRE. Actor, còmic i imitador. Comença fent ràdio i actualment col·labora a Onda Cero amb Juan Ramón Lucas. Es va fer molt conegut al late night ‘Crónicas Marcianas’ de Xavier Sardà a Telecinco. El 2007 col·labora amb Polònia i Crackòvia a TV3. El 2009 fitxa per Antena 3 amb el programa ‘Tu cara me suena’. Ha rebut nombrosos premis com el Premio Protagonistas.
  • ESPORTS: ÒSCAR CADIACH. Primer alpinista català a coronar els 14 vuitmils sense oxigen. El 28 d’agost de 1985 va ser, juntament amb Antoni Sors i Carles Vallès, el primer català a assolir el cim de l’Everest. Ha obert noves rutes en diverses muntanyes com el Broad Peak (Pakistan) o el Cho Oyu (Himàlaia). També és guia d’alta muntanya, fotògraf i càmera d’alçada. És Creu de Sant Jordi (2016) i l’any 2017 Cossetània Edicions ha publicat ‘Els 14 vuitmils d’Òscar Cadiach i Puig’.
  • CINEMA: BELÉN FABRA. Actriu nascuda a Tortosa. La primera oportunitat professional li arriba amb una versió musical d’’El somni d’una nit d’estiu’ (W. Shakespeare). La participació en sèries i tv movies són l’inici de la seva incursió televisiva, en la qual consten títols tan coneguts com: ‘Temps de silenci’, ‘Cuéntame cómo pasó’, ‘Gran Reserva’ o ‘El Ministerio del Tiempo’. Ha estat nominada als Premis Gaudí per ‘Diario de una ninfómana’ i ‘Catalunya Über Alles!’.
  • MEDICINA: RAFAEL MATESANZ. Metge i cirurgià. El 1989 crea l’Organització Nacional de Trasplantaments que dirigeix fins al 2017. Artífex i principal responsable del ‘model espanyol’ de trasplantaments que ha conduït al lideratge mundial durant els últims 26 anys. Assessor de l’OMS per a l’estratègia mundial de trasplantaments, principal redactor de la Directiva Europea de Trasplantaments. És Premi Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional.
  • PUBLICITAT: RISTO MEJIDE. Ha treballat en agències de publicitat de primer nivell com S.C.P.F, Saatchi&Saatchi o BassatOgilvy&Mather. Actualment és el director creatiu de la seva agència, ‘AFTERSHARE.TV’, fundada el 2007. L’any 2012 va ser escollit un dels millors Directors Creatius d’Espanya, el 2015 Personalitat Digital de l’Any i el 2016 figurava entre els 25 més influents segons la revista ‘Esquire’. En la faceta televisiva ha sigut jurat de programes com ‘Operación Triunfo’, ‘Tú sí que vales’ o ‘GotTalent España’ i presentador de ‘Viajando con Chester’, ‘Chester in love’ o ‘Allyouneedislove... o no’. A les xarxes socials té un impacte estimat de 12 milions.

Col·laboracions
La Fundació Gresol compta amb la col·laboració de diverses entitats i empreses per organitzar aquesta gala com són l’Ajuntament de Reus, Port de Tarragona, Santander, Clos Montblanc, Aquí Energia, Vermuts Miró, Autolica, elringklinger, Rabat Zaida i NH Hotels.

Com participar-hi?
Tots els participants fan una donació de 60 euros i les persones interessades a assistir-hi han de formalitzar prèviament la seva inscripció trucant al telèfon 977 328 481, enviant un correu electrònic a l’adreça [email protected] o a través del formulari del web. Per a més informació es pot consultar la pàgina web de la Fundació www.gresol.org

La Fundació
La Fundació Gresol és un espai d’intercanvi d’idees, a més d’una excel·lent plataforma que reconeix l’esforç i l’excel·lència de destacades personalitats. La Fundació es va fundar per formar i reforçar els vincles existents entre els empresaris del territori, denominat històricament com Catalunya Nova, generant així un valor afegit a les nostres comarques. Avui en dia, la Fundació s’ha consolidat com un magnífic fòrum de trobada i debat dels temes d’actualitat amb major incidència en el món econòmic, empresarial, polític i social. Agrupa prop de 150 empresaris que representen les empreses més importants del Camp de Tarragona. Després d’una llarga trajectòria, la Fundació Gresol s’ha convertit en una reconeguda tribuna d’anàlisi per afavorir la projecció de les iniciatives empresarials que es duen a terme al nostre territori.

Imatge de la presentació dels XII Premis Gaudí Gresol

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.