Notes de premsa

Reus explica experiències innovadores a l'Smart City Expo World Congress

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 14/11/2017
Foto d'una de les ponències de l'Ajuntament de Reus

L'Ajuntament de Reus participa a l'Smart City Expo World Congress (Barcelona, 14-16 de novembre) amb dues ponències sobre iniciatives innovadores incloses en el pla Reus Smart City. Aquest dimarts, 14 de novembre, ha presentat l'app Aparcar, compartida entre Reus i Cambrils, per al pagament de les zones blaves i de la càrrega del vehicle elèctric. El dijous, 16 de novembre, l'Ajuntament de Reus explicarà com s'integra en la plataforma de sensors de ciutats intel·ligents anomenada SENTILO i que també comparteixen la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Reus, Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat.

Més enllà del propi municipi
L'app Aparcar es planteja com un servei de zona blava unificat a disposició dels municipis a partir de l'experiència de Reus i Cambrils, els municipis que han desenvolupat la plataforma. Aquesta aplicació permet pagar la zona blava i també la càrrega elèctrica i, a més, l'usuari pot utilitzar la mateixa aplicació indistintament en els dos municipis.

Sensors que faciliten la mobilitat
Sentilo és una plataforma per a la distribució d'informació captada a través de sensors. Reus disposa de sensors en zones de càrrega i descàrrega, en places d'aparcament subterrani i de zona blava, o en vies de circulació que permeten conèixer la densitat de trànsit en punts estratègics de la ciutat. La informació captada a través de sensors es trasllada a la ciutadania a través de pantalles informatives o d'altres disposisius electrònics, de manera que es pot influir en les decisions de mobilitat dels usuaris. De la mateixa manera, l'anàlisi d'aquestes dades en facilita la gestió per part dels responsables.

Foto d'una de les ponències de l'Ajuntament de Reus

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.