Notes de premsa

Reus participa amb diverses projeccions de curtmetratges al cicle “El Dia Més Curt” el dia 16 de desembre

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 1/12/2016
Imatge del curtmetratge
Cartell del cicle El Dia Més Curt 2016

Reus organitza el 16 de desembre a Cal Massó la projecció de diversos curtmetratges inclosos a la secció “Nit Bandarra” del programa “El Dia Més Curt”, que promou la plataforma Catalunya Film Festivals de la qual forma part el FEC Festival Europeu de Curtmetratges de Reus. Es tracta d'un cicle que reivindica el gènere cinematogràfic del curtmetratge i que preveu sessions de projecció a diverses ciutats del territori de parla catalana, en sintonia amb la iniciativa internacional sorgida a França el 2011 i que s'escau el 21 de desembre, dia més curt de l'any.

El 21 de desembre és una data simbòlica: és el dia del solstici d’hivern, el dia més curt de l’any. És en definitiva el dia perfecte per celebrar el curtmetratge i participar plenament a la renovació de les generacions de la creació audiovisual. D’aquesta manera, se celebra tota aquella setmana la quarta edició a casa nostra d'El Dia Més Curt, (organitzat per Catalunya Film Festival i Marvin&Wayne) un esdeveniment internacional nascut al 2011 (www.lejourlepluscourt.com) amb la intenció de fomentar el curtmetratge i apropar aquest gènere a la ciutadania, i que al 2015 es va celebrar amb èxit a 50 països. Les projeccions tindran lloc des del dia 16 fins al 25 de desembre i la data central a la ciutat de Reus serà el dia 16 a Cal Massó (carrer de Pròsper de Bofarull, 7).

Projeccions a Reus
Les projeccions que es portaran a terme a Reus el dia 16 són les que s'inclouen en la secció “Nit Bandarra” del cicle “El Dia Més Curt”. La “Nit Bandarra” que es viurà a Reus presentarà els següents títols a projecció (edat recomanada a partir de 16 anys):

  • The procedure. Calvin Lee Reeder (4’, EUA, 2016). Un home és capturat i forçat a realitzar un terrible experiment.
  • Metube: August sings Carmen Habanera. Daniel Moshel (5’, Àustria, 2013). Ni més ni menys que la “Carmen” de Georges Bizet, reinterpretat per YouTube i millorat amb sons electrònics.
  • 8 Bit Cinema: Titanic. David Dutton (4’, EUA, 2015). Titanic en 8-bit.
  • Metube 2: August sings Carmina Burana. Daniel Moshel (6’, Àustria, 2016). Després de l’èxit de Elfie i el seu rar fill August a ‘MeTube 1’, l’estranya parella surt al carrer per presentar el més gran, audaç i atractiu “flash mob” operísitc del que Internet hagi estat testimoni.
  • Next floor. Denis Villeneuve (12’, Canadà, 2008). Durant un luxós i opulent banquet, onze hostes consentits participen en el que sembla ser una matança gastronòmica ritual. En aquest univers grotesc i absurd, una seqüència inesperada d’esdeveniments desestabilitza l’eterna simfonia de l’abundància.
  • Filthy food. T. Arthur Cottam (5’, EUA, 2006). L’infame T. Arthur Cottam considera el potencial eròtic del menjar i de com es consumeix, il·lustrat per una dona que realitza sexe oral en una gran varietat de consumibles. Mmmm… sap bé!
  • Decapoda shock. Javier Chillón (9’, Espanya, 2011). Un astronauta torna a la Terra després d’un fatal incident en un llunyà planeta. Quan descobreix que ha estat víctima d’una sinistra conspiració, emprèn una venjança contra els responsables de la desaparició de la seva família.
  • Las Palmas. Johannes Nyholm (13’, Suècia, 2011). Una senyora de mitjana edat que està gaudint d’unes vacances de sol i platja intenta fer noves amistats i passar-ho bé. El seu paper ho interpreta una nena d’un any, mentre que els altres personatges són titelles.

Moment d'èxits a Catalunya
Seran uns dies per reinvindicar el format, que especialment a Catalunya viu un moment espectacular, amb premis com la Palma d'Or a Cannes per a la producció “Timecode” sorgida des de l'Escola de Cinema de Reus i amb diversos treballs nominats als premis de l'Acadèmia Europea, dos curts preseleccionats aquest any als Oscars (entre els quals hi ha també “Timecode”) i seleccions en els principals festivals de cinema del món.

Programació
Per l'edició d'enguany El Dia Més Curt expandirà el nombre d'esdeveniments pels territoris de parla catalana i continuarà oferint una acurada programació gratuita per tots els públics, on es podran redescobrir els millors curts de tots els temps, es podran veure curts experimentals i també hi haurà curts destinats a les famílies, entre altres propostes.

Imatge del curtmetratge
Cartell del cicle El Dia Més Curt 2016

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.