Notes de premsa

Tres detinguts en un dispositiu conjunt d’inspecció de locals

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 17/07/2017

Agents de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil, han realitzat aquest divendres 14 de juliol un dispositiu conjunt de seguretat ciutadana, civisme i inspecció de locals, en un bar i el seu entorn, al carrer de la Sardana i la plaça de Compte de Reus. L’operatiu es va tancar amb dues persones detingudes per un delicte contra la salut pública i una tercera per requeriment judicial, a més de diverses actes aixecades.

El dispositiu va tenir lloc a les 23:45h i va motivar nombroses actuacions per parts dels tres cossos policials, d’acord a les seves competències. Els Mossos d’Esquadra, a més dels dos detinguts, van aixecar 5 actes per tinença d’estupefaents, i una acta per tinença d’arma blanca; la Guàrdia Civil, va aixecar 3 actes per infraccions diverses —una per contraband, una per exhibir un animal dissecat, i una per infracció de la normativa de venda de tabac—; i, finalment, la Guàrdia Urbana va aixecar una acta per infracció de la Llei de Protecció de Dades per ús irregular de càmeres de seguretat, una acta per tolerar el consum de substàncies estupefaents, i quatre actes més per infraccions administratives.

La campanya d’operatius policials conjunts permet verificar la situació administrativa i les condicions d’aquesta tipologia de comerços, alguns d’ells motiu de queixes veïnals. La política de col·laboració policial municipal amb la resta de cossos de seguretat permet crear sinèrgies i guanyar eficàcia en el servei. La cooperació i la coordinació entre els cossos policials és un dels factors que la Junta Local de Seguretat valora cada any com a determinant per explicar els alts nivells de seguretat de Reus.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.