Agència Local de l'Energia

 

Plaques solars Montsant

L'Agència Local de l'Energia de Reus (ALER) té com a objectiu principal millorar la qualitat de la ciutat a través de l'impuls de l'ús racional de l'energia, la promoció de l'estalvi, l'eficiència energètica i les energies renovables.

L'ALER és un òrgan propi que coordina totes les accions en els diferents àmbits energètics en els quals l'Ajuntament de Reus pot incidir, com ara les dependències municipals, les instal·lacions d'energies renovables i la promoció de l'eficiència energètica entre la ciutadania.

Les funcions de l'Agència són:

  • Vetllar per un ús més eficient de l'energia en l'àmbit municipal, amb auditories als edificis municipals i un seguiment mensual dels consums energètics. 
  • Realitzar jornades, xerrades i tallers demostratius per a la ciutadania.
  • Implantar noves instal·lacions d'energies renovables.
  • Assessorar i formar a la ciutadania.
  • Atorgar subvencions per a noves instal·lacions d'energies renovables.
  • Redactar i vetllar pel compliment de Plans de l'Energia municipal, com el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.