Formulari de cerca

Biblioteca Central Xavier Amorós

Biblioteca Central Xavier Amorós

La Biblioteca Central Xavier Amorós està instal·lada a l’antic escorxador municipal, mostra d’arquitectura industrial de finals del segle XIX, dels arquitectes Francesc Borràs Soler i Pere Caselles, construït el 1889 i ara restaurat en els seus elements més interessants. La nova construcció ha respectat les singularitats de l’edificació antiga, amb els patis interiors i la cobertura exterior.

La BCXA ocupa una superfície de 2.500m2, i es divideix en 5 sales segons els serveis i fons que s’hi ofereixen. S’hi troba un fons, en contínua ampliació, de 120.000 volums, 11.000 discos compactes de música, 12.000 DVD i més de 250 títols de diaris i revistes; també vídeos, cassettes, partitures… Un fons patrimonial força important, amb llibres dels segles XVI, XVII i XVIII, que provenen de l’antiga biblioteca municipal, documents del segle XIX, que inclouen els diaris reusencs de l’època, i una col·lecció local que recull publicacions de Reus i de la comarca.

La BCXA organitza i acull activitats de tot tipus per a grans i petits; conferències, presentacions de llibres, tallers de lectura, hores del conte… i col·labora amb totes les institucions i les associacions locals que estiguin interessades en els seus serveis.

La BCR Xavier Amorós ofereix els següents serveis:

  • Accés a internet
  • Telecentre
  • Informació bibliogràfica
  • Informació local
  • Hemeroteca
  • Consulta del fons antic
  • Formació d’usuaris
  • Punt TIC
  • Cessió d’espai per a activitats
  • Proposta de compra de documents

Web de la biblioteca

La Biblioteca Central de Reus Xavier Amoròs disposa de web pròpia que es planteja com una eina per comunicar-se amb els usuaris, crear comunitat i generar continguts. Actua com a mitjà de difusió de les activitats que es fan a la biblioteca, com són les exposicions, els tallers, els clubs de lectura, les visites didàctiques… És alhora una eina de gestió perquè ofereix d’una manera fàcil i integrada l’accés a un seguit de serveis i recursos de la biblioteca. Així, des de la web, es pot sol·licitar el carnet de la Biblioteca o la cessió d’espais, entre d’altres.

Entra a http://biblioteca.reus.catBiblioteca Central Xavier Amorós
Carrer de l'Escorxador, 1
Tel. 977 010 025
Horaris: De dilluns a divendres de 10:00 a 20:00h.Dissabte de 09:30 a 13:30h. Horari d'estiu (del 28 de juny al 12 de setembre):Dilluns a dijous de 10:00 a 13:30h i de 17:00h a 20:00h i divendres de 10:00h a 13:30h.

Inaugurada el 2003, la Biblioteca ocupa l’edifici de l’antic escorxador municipal, un edifici modernista dels arquitectes Francesc Borràs Soler i Pere Caselles construït el 1889, del qual s’han conservat els elements més interessants. La biblioteca pren el nom de l’escriptor reusenc Xavier Amorós Solà.


Altres webs de l'Ajuntament
Mostra Mostrar
Icona Telèfon 977 010 010        Icona Fax 977 010 210