Biblioteca Central Xavier Amorós

Biblioteca Central Xavier Amorós

La Biblioteca Central Xavier Amorós està instal·lada a l’antic escorxador municipal, mostra d’arquitectura industrial de finals del segle XIX, dels arquitectes Francesc Borràs Soler i Pere Caselles, construït el 1889 i ara restaurat en els seus elements més interessants. La nova construcció ha respectat les singularitats de l’edificació antiga, amb els patis interiors i la cobertura exterior.

La BCXA ocupa una superfície de 2.500m2, i es divideix en 5 sales segons els serveis i fons que s’hi ofereixen. S’hi troba un fons, en contínua ampliació, de 120.000 volums, 11.000 discos compactes de música, 12.000 DVD i més de 250 títols de diaris i revistes; també vídeos, cassettes, partitures… Un fons patrimonial força important, amb llibres dels segles XVI, XVII i XVIII, que provenen de l’antiga biblioteca municipal, documents del segle XIX, que inclouen els diaris reusencs de l’època, i una col·lecció local que recull publicacions de Reus i de la comarca.

La BCXA organitza i acull activitats de tot tipus per a grans i petits; conferències, presentacions de llibres, tallers de lectura, hores del conte… i col·labora amb totes les institucions i les associacions locals que estiguin interessades en els seus serveis.

La BCR Xavier Amorós ofereix els següents serveis:

  • Accés a internet
  • Telecentre
  • Informació bibliogràfica
  • Informació local
  • Hemeroteca
  • Consulta del fons antic
  • Formació d’usuaris
  • Punt TIC
  • Cessió d’espai per a activitats
  • Proposta de compra de documents

Web de la biblioteca

Les Biblioteques Municipals de Reus disposen de web pròpia que es planteja com una eina per comunicar-se amb els usuaris, crear comunitat i generar continguts. Actua com a mitjà de difusió de les activitats que es fan a la biblioteca, com són les exposicions, els tallers, els clubs de lectura, les visites didàctiques… És alhora una eina de gestió perquè ofereix d’una manera fàcil i integrada l’accés a un seguit de serveis i recursos de la biblioteca. Així, des de la web, es pot sol·licitar el carnet de les biblioteques o la cessió d’espais, entre d’altres.

Entra a http://biblioteques.reus.catBiblioteca Central Xavier Amorós
Carrer de l'Escorxador, 1
Tel. 977 010 025

Horaris: De dilluns a divendres de 10:00 a 20:00 h i dissabte de 10:00 a 14:00 h

Inaugurada el 2003, la Biblioteca ocupa l’edifici de l’antic escorxador municipal, un edifici modernista dels arquitectes Francesc Borràs Soler i Pere Caselles construït el 1889, del qual s’han conservat els elements més interessants. La biblioteca pren el nom de l’escriptor reusenc Xavier Amorós Solà.

Biblioteca Central Xavier Amorós