Convivència

L’Ajuntament de Reus disposa d’un equip interdisciplinar que col·labora en tasques de mediació per a la millora de la convivència. També realitza tasques de interpretació i suport als diferents departaments municipals. Aquestes actuacions es desenvolupen tant en l’àmbit públic, com ara les places, carrers i parcs, com en les comunitats de veïns.

Aquest equip l'integren:

  • Mediadors/es interculturals i comunitàries
  • Integradors/es socials

L'espai públic és escenari de convivència.

L'objectiu és millorar la convivència ciutadana i la cohesió social de la ciutat, per la qual cosa des de l’Ajuntament de Reus es treballa la diversitat cultural com un element transversal. Així mateix, es fomenta la participació normalitzada de tota la ciutadania en les diverses activitats que es duen a terme (joves, esports, dona, convivència, formació, escola, cultura, entitats, entre d'altres).

Les accions dutes a terme promouen el civisme, una societat activa, co-responsable amb els seus deures i drets, facilitant així la convivència i cohesió social en el conjunt de la ciutat.

Campanya per la convivència i el civisme

L'Àrea de Benestar Social impulsa una campanya per promoure la convivència i la cohesió social a Reus, amb la col·laboració del Ministerio de Empleo y Seguridad Social a través d'una subvenció del Fons Europeu per a la Integració. La campanya té un caràcter preventiu.

El material editat recull consells per promoure el bon veïnatge i preservar els béns immobles i el mobiliari urbà. Consells com: «Eviteu els sorolls i molèsties innecessàries al veïnat» o «Recolliu els excrements de les mascotes i no alimenteu els animals del carrer».

Quadríptic: 'Conviu amb Reus'

Guia de comunitats de propietaris i propietàries

Aquest és un dels spots que es pot veure durant la campanya:

 

Àrea de Benestar Social
Antic Hospital de Sant Joan, carrer de Sant Joan, 34-B 43205 Reus
Telèfon: 977 010 006

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.