Energia sostenible

Des de l’any 2006, la Comissió Europea organitza la Setmana Europea de l’Energia Sostenible que, en l’àmbit català també impulsa l’Institut Català de l’Energia (ICAEN). Durant la Setmana Europea de l'Energia Sostenible es presenten activitats dedicades a l'eficiència energètica i les energies renovables.

Alhora, està dissenyada per difondre les millors pràctiques, inspirar noves idees i construir aliances per ajudar a satisfer les necessitats energètiques de la UE i els objectius climàtics.

Al 2014, la Setmana Europea de l’Energia Sostenible se celebra la darrera setmana de juny, amb els següents objectius:

  • Vincular l'estalvi energètic amb l'estalvi econòmic
  • Difondre l'adhesió de la ciutat al Pacte d'Alcaldes i alcaldesses, que promou l'estalvi energètic, i la implantació del Pla d'Acció per una Energia Sostenible (PAES) a la població.

Vols participar-hi? Consulta els enllaços en aquesta pàgina i descobreix quanta energia consumeixes i com pots estalviar.

Calculadora d'emissions de CO2

L'energia a casa:segueix-li la pista

Trucs per estalviar energia (programa Divendres TV3): Part 1 i Part 2

A les xarxes socials

Podeu seguir la Setmana Europea de l'Energia a través d'internet i de les xarxes socials. Us facilitem enllaços d'interès:

Compromís municipal contra el canvi climàtic

La Comissió Europea també impulsa el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per fomentar la participació de la ciutadania en la lluita contra l’escalfament de la terra, propiciant el compromís i les actuacions locals. Els ajuntaments participants es comprometen formalment a aconseguir els objectius comunitaris de reduir les emissions de CO2 mitjançant actuacions d’eficiència energètica i relacionades amb fonts d’energies renovables.

Reus va signar el Pacte d’Alcaldes el 18 de desembre de 2009 i es va presentar el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) el 10 de desembre de 2010, validat per la Comissió Europea. Amb l’adhesió al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, les autoritats locals es comprometen a reduir les seves emissions de CO2 en almenys un 20% a través dels seus territoris. Així mateix els signants del Pacte es comprometen a organitzar un Dia de l'Energia local, un cop l'any en estimular la participació dels ciutadans i els actors locals en el compliment d'aquest desafiament.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.