Menor, adolescència i família

L’Àrea de Benestar té en funcionament serveis, programes i accions amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels infants i joves i de les seves famílies. Els programes relacionats amb els menors, els adolescents i els seus familiars pretenen potenciar el desenvolupament integral dels infants de la ciutat, implicar els joves en les actuacions que hi tenen lloc i facilitar el seu accés al mercat laboral en el cas dels col•lectius que es troben en situació d’exclusió social. A més, contribueixen a prevenir les situacions en què es puden produir desavantatges socials.

Les accions que es duen a terme en aquest àmbit són:

  • Formació de pares per a una major implicació en l’educació dels fills.
  • Prevenció de l’absentisme mitjançant la coordinació amb els centres escolars: escoles bressol, CEIP i IES, nomenant referents professionals per a cada centre.
  • Treballar la manca de motivació dels nois i noies.
  • Coordinació temes de salut: ABS i salut mental.
  • Coordinació amb els recursos d’altres entitats que treballen en aquest àmbit.
  • Mediació per a la resolució de conflictes.
  • Prevenció de situacions de vulnerabilitat social.
  • Detecció i intervenció en situacions de risc.
  • Treball conjunt amb altres regidories municipals perquè els serveis que incideixen en aquest grup de població siguin complementaris.

Els programes disponibles poden consultar-se a continuació:

Programa Atenció integral als infants, adolescents i família

Centres oberts. Estimulació del desenvolupament de la personalitat i la socialització.

Programa Centres Oberts

Altres programes:

ARE, T'ajudem a créixer, Cap nen sense llibre per Sant Jordi, Ajuts de menjador, EAIA, SIFE, Pla d'Atenció a la Infància, Taula Local a Reus per a la Infància i l'Adolescència.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.