Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Conferència "Guerra, pèrdua i recuperació del patrimoni cultural"

Conferència

En el marc del calendari d’activitats organitzades per commemorar la fi de la Guerra Civil aquest dimarts dia 12 de febrer, a les 19.30 h, es farà una xerrada sobre “Guerra, pèrdua i recuperació del patrimoni cultural”, a càrrec de l’arqueòleg de l’Institut Municipal Reus Cultura, Jaume Massó.

La conferència, que es farà al Centre Cultural El Castell, vol fer un repàs, força detallat, de les vicissituds sofertes pel patrimoni cultural moble i immoble de Reus i el seu entorn durant la Guerra Civil, tot destacant la molt meritòria i constant tasca portada a terme per diferents persones conscients de la importància culturals dels béns culturals afectats o posats en perill arran de la sublevació militar del juliol de 1936.

Els serveis republicans de protecció patrimonial, tant de la Generalitat de Catalunya com de la República Espanyola, van poder coordinar la salva de salvaguarda, recuperació i protecció de manera especialment eficaç. A les nostres contrades, cal esmentar l'activitat duta a terme per Ventura Gassol, Pere Lloret, Ignasi Mallol, Joan Rebull, Salvador Vilaseca, Pere Rius, Josep M. Alomà, Pere Batlle, Eduard Toda o Joaquim Guitert, entre molts altres.

El conferenciant, l'arqueòleg i historiador Jaume Massó, ha publicat un bon nombre d'articles sobre aquesta qüestió, a més del llibre Patrimoni en perill, que fou editat pel Centre de Lectura de Reus l'any 2004.

Les activitats del cicle “La fi de la Guerra Civil” s’han organitzat des de l’Institut Municipal Reus Cultura i l’Arxiu Municipal de Reus, amb la col·laboració de l’entitat Carrutxa.

PREU

GratuïtON

Centre Cultural El Castell

Plaça del Castell, 4 43201

Com arribar-hi


QUAN

el 12/02/2019

a les 19:30h

LOCALITZACIÓ

Centre Cultural El Castell

Centre Cultural El Castell

Plaça del Castell, 4, 43201

Et pot interessar...

Rebost literari amb el conte
Conferència

Rebost literari amb el conte "talpet terratrèmol"

Dilluns 25 de gener a les 17.30 h. "El rebost literari virtual" de Mas Pintat, ha preparat una activitat familiar destinada a la promoció de la lectura i la formació literària on es convida a les famílies a crear i experimentar al voltant de la lectura i el plaer de llegir contes amb els...

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.