Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Data Actual
Actes Programats

Documental del Mes

Documental del Mes

Com jo vulgui

Samaher Alqadi

VOSC 88 m.

  • Com jo vulgui (“As I Want”) representa un cop de puny als crims sexuals comesos a Egipte durant la revolució i explora les arrels de la desigualtat de gènere a través de la mirada valenta de Samaher Alqadi.
  • Projeccions en format presencial o online segons les restriccions sanitàries de cada comunitat. El proper mes de setembre arriba a sales Com jo vulgui, la pel·lícula que denuncia les violacions en grup que van tenir lloc a la plaça Tahrir del Caire després de la Primavera Àrab i, a la vegada, reflexiona sobre la maternitat en les societats a l’Orient Mitjà.

El moviment feminista a Egipte està agafant més força que mai. Cada cop hi ha més dones que s’atreveixen a alçar la veu contra l’assetjament sexual, però aquesta irrupció de coratge ve de lluny.
La Primavera Àrab va portar esperança de llibertat i canvis; no obstant, sovint s’oblida que durant la multitudinària protesta del 25 de gener de 2011 a la plaça Tahrir del Caire es van produir salvatges violacions en grup. La indignació de les dones egípcies va desencadenar una gran protesta per defensar els seus drets. La directora Samaher Alqadi va estar a primera línia per capturar una revolta de les dones que va passar desapercebuda als mitjans de comunicació.
Durant el rodatge, Alqadi es va quedar embarassada i el film reflexiona sobre la maternitat i els límits de la llibertat. A través d'una narrativa profundament personal, Alqadi explica els records dolorosos de la seva infància per il·lustrar els obstacles als quals s'enfronten moltes noies en les societats àrabs. La valentia d’Alqadi per explorar les arrels de la desigualtat de gènere a l'Orient Mitjà traspassa fronteres i clava un cop de puny al patriarcat amb la càmera convertida en una arma d’autodefensa. Com jo vulgui va formar part de la secció Panorama a la 24ª edició del Festival DocsBarcelona i a partir del mes de setembre es podrà gaudir a més de 70 sales de tot l’estat.

Fitxa tècnica:

  • Direcció: Samaher Alqadi
  • Guió: Samaher Alqadi
  • Producció: Karim El Hakim
  • Empresa productora: Prophecy Films LLC (Egipte)
  • Coproducció: Nefise Özkal Lorentzen i Jørgen Lorentzen (Integral Films, Noruega), Serge Gordey (Temps Noir, França), Mohanad Yaqubi (Idioms Films, Palestina), Thomas Kaske (Kaske Film, Alemanya)
  • Edició: Gladys Joujou Fotografia: Samaher Alqadi, Karim El Hakim
  • Música original: Naïssam Jalal
  • Distribució: DocsBarcelona Distribution

PREU

Gratuït (amb reserva prèvia)


VENDA D'ENTRADES


ON

Museu de Reus Salvador Vilaseca

Raval de Santa Anna, 59

Com arribar-hi


QUAN

el 16/09/2021

a les 19:00h


MÉS INFORMACIÓ

Web Museu de Reus

VIDEO

LOCALITZACIÓ

Museu de Reus Salvador Vilaseca

Museu de Reus Salvador Vilaseca

Raval de Santa Anna, 59,

Tel. 977 010 660

http://www.museudereus.cat/

[email protected]

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.