Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
Data Actual
Actes Programats

EXPOSICIÓ "Cendrós, el mecenes desconegut"

EXPOSICIÓ
  • Lloc: Biblioteca Pere Anguera
  • Dia: del 15 al 30 de novembre

Aquesta exposició és un recorregut exhaustiu per l’apassionant vida i obra de Joan B. Cendrós i Carbonell (Barcelona 1917- 1986) l’industrial del popular massatge per a després de l’afaitat Floïd, que va provocar una autèntica revolució en el món de la cosmètica masculina dels anys 40 i 50 i va convertir Cendrós en un dels mecenes i activistes culturals més agosarats i sorprenents de la cultura catalana. Responsable directe de la creació del Premi Sant Jordi de novel·la l’any 1960, d’Òmnium Cultural el 1961 o la recuperació de l’exili d’Edicions Proa, entre tantes altres, el mecenatge de Cendrós és una de les històries de lluita antifranquista més pertinaç, valenta i desconeguda del nostre país. L’aventura d’un catalanista de pedra picada que va dedicar tots els esforços per recuperar la dignitat de la nostra cultura i mirar de normalitzar-la.
L’exposició, inspirada en l’èxit editorial de El cavaller Floïd, la biografia de Cendrós escrita pel periodista i escriptor Genís Sinca, se centra en el seguit d’accions més exemplars i vistoses del mecenes, com la publicació en català de les novel·les de James Bond, els Tròpics de Henry Miller o el descobriment de Terenci Moix com a autor. Cendrós va ser responsable també de les campanyes tan espectaculars com desconegudes, com la recuperació de la figura del poeta Josep Carner del seu exili, la reivindicació de Salvador Espriu per al Nobel de Literatura o d’haver patrocinat el debut internacional de Raimon a París l’any 1966.


QUAN

Del 15/11/2021 al 30/11/2021

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.