Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Data Actual
Actes Programats

Exposició "Gent del barri, els nostres veïns"

Exposició

Fins al 15 de juny, el Centre de la Imatge Mas Iglesias acollirà l'exposició "Gent del barri", de Sergio Andrada Lapenne. La mostra es pot visitar de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 h i dissabtes d'11.00 a 14.00 h.

Mas Iglesias i Fortuny, dos barris de Reus. Va ser a mitjan mes de gener passat quan, des del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR), l’Àlex i el Pep em van preguntar si estaria disposat a fer una sèrie de fotografies que acabessin sent un retrat dels barris Mas Iglesias i Fortuny. Conec aquests barris i sabia que no em trobaria una instantània insòlita en cada cantonada. Els seus carrers són molt tranquils i a moltes hores gairebé deserts: tenen un ritme de poble. Són un jove barri i un vell barri veïns, i hi destaca la multiculturalitat.

Em vaig preguntar de quina manera faria aquest retrat, i vaig començar a fotografiar –dins d’uns quants dels petits comerços que resisteixen i que donen pols a la vida del barri– els veïns que em deixessin mirar-los a través de la càmera, a esperar la fotografia als bars on la vida es mostra més espontània.

Va dir alguna vegada l’escriptor i poeta Octavio Paz que “la vida és, però és en blanc i negre”, unes paraules amb les quals coincideixo. Vaig pensar que fotografiar en blanc i negre donaria al conjunt d’imatges una unitat que potser li restaria en fer-les en color, perquè amb el color passa com amb la roba: cal aconseguir combinar, tasca de vegades difícil.

Vaig voler també que totes les fotografies tinguessin un format horitzontal, per a obtenir un resultat harmoniós. No sé afegir res més sobre el tema, les fotografies s’han d’explicar elles mateixes.

Sí que vull dir que aquest treball de retratar uns quants dels aspectes quotidians dels barris Mas Iglesias i Fortuny m’ha fet que m’acostés a conèixer millor els meus veïns, i a tots els agraeixo la simpatia i la col·laboració.

Aquesta passió que tinc des de sempre per la fotografia l’he vist recompensada amb la proposta que m’ha fet el CIMIR, i em quedarà sempre la satisfacció d’haver col·laborat –amb el meu granet de sorra– a les activitats del barri i amb aquesta institució que tant valoro.

 Sergio Andrada Lapenne, 31 de març de 2019

PREU

GratuïtON

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Plaça de Ramon Amigó, 1

Com arribar-hi


QUAN

Del 14/05/2019 al 15/06/2019


MÉS INFORMACIÓ

Museu de Reus

LOCALITZACIÓ

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Plaça de Ramon Amigó, 1,

Tel. 977 010 665

http://cimir.reus.cat/

cimir@reuscultura.cat

Et pot interessar...

Mirant l’altreE
Exposició

Mirant l’altre

El Museu de Reus exposa més de 150 obres i d’objectes de diferents èpoques, estils i tècniques procedents de les valuoses col·leccions del Museu de Reus i del Centre de la Imatge Mas Iglesias, peces que ajuden a reflexionar sobre la diversitat cultural humana. Les riques col·leccions que la...

On: Museu de Reus Salvador Vilaseca

Els primers dies de la II República en imatgesE
Exposició

Els primers dies de la II República en imatges

Amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la República, el Museu de Reus i el Centre de la Imatge Mas Iglesias, us presentem aquesta exposició virtual.Com ens podem imaginar, aquells instants estaven carregats de força, emoció i simbolisme. Es per això que les imatges captades per...

On: Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.