Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Exposició "Semblar déu i tot lo món. Els carnavals reusencs 1859-1939"

Exposició

L'Institut Municipal Reus Cultura presenta una mostra sobre els carnavals reusencs, exposició dedicada a una festa que, des de mitjan segle XIX fins a la Guerra Civil, fou sens dubte la celebració reusenca que comptà amb més participació popular, implicant bona part de la societat reusenca per mitjà de les societats recreatives, culturals o polítiques, els cafès o altres establiments.

“Semblar déu i tot lo món. Els carnavals reusencs 1859-1939” és el títol d’aquesta exposició que es podrà visitar a partir del 31 de gener i fins al 16 de març al Museu de Reus del raval de Santa Anna. Els horaris per visitar-la són de dimarts a dissabte, els matins de 10.00 a 14.00 i a les tardes de 17.00 a 20.00 h. Els dilluns, diumenges i festius està tancat.

L'exposició fa referència als diversos aspectes de la festa: les disfresses, les grans desfilades, les carrosses, les danses al Mercadal i ha estat realitzada a partir dels fons fotogràfics del Centre de la Imatge Mas Iglesias, amb la col·laboració de Carrutxa, pel que fa a la recerca sobre les activitats i els materials gràfics que va generar la celebració dels carnavals. Destaca, en aquest sentit, un recull de programes, invitacions de ball i altres impresos, que ha comptat amb la col·laboració del Centre de Lectura.

El títol de la mostra fa referència al caire de la festa, basada en l'ocultació de la persona que porta la màscara, però també de la seva posició social. El carnaval ha estat un temps excepcional en la vida de la comunitat, una festa de transgressió i canvi de papers en les relacions socials. Un moment en que les aparences volen substituir la realitat en un espectacle global que, en el cas dels grans carnavals urbans, possiblitava a les classes populars competir en aparent igualtat amb els sectors més benestants de la societat. Època en què les disfresses embolcallaven les persones que podien fer veure ser allò que no eren. Dies de broma i disbauxa, de bon humor o de crítica àcida. D’esbarjo necessari per alleugir les tensions socials però perillòs per fer-les evidents.

L'exposició es complementarà amb un seguit de visites comentades, en què s'ampliaran —amb una projecció d'imatges— els seus continguts. Les sessions previstes, que començaran a les 7 de la tarda, són:

  • Dimarts 5 de febrer. "Desfilades i carrosses als grans carnavals reusencs"
  • Dimarts 19 de febrer." Diables i pirotècnia al Carnaval de Reus"
  • Dimarts 5 de març. "Ballar per Carnaval: balls de màscares i les Danses al Mercadal"

D'altra banda, centres educatius i associacions poden concertar visites comentades per grups, trucant al Museu 977 010 660 o escrivint a [email protected]


ON

Museu de Reus Salvador Vilaseca

Raval de Santa Anna, 59

Com arribar-hi


QUAN

Del 31/01/2019 al 16/03/2019


MÉS INFORMACIÓ

Museu de Reus

LOCALITZACIÓ

Museu de Reus Salvador Vilaseca

Museu de Reus Salvador Vilaseca

Raval de Santa Anna, 59,

Tel. 977 010 660

http://www.museudereus.cat/

[email protected]

Et pot interessar...

Exposició: El Baix Camp confinatE
Exposició

Exposició: El Baix Camp confinat

Participa en l'exposició El Baix Camp Confinat!Des del CIMIR engeguen una proposta per recollir imatges sobre el confinament i fer-ne una exposició.Com podeu participar? Feu arribar a [email protected] fotografies del vostre dia a dia, del teletreball, dels jocs, fent el dinar, del que...

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.