Anella Cultural

L’Anella Cultural és un projecte de recerca, desenvolupament i innovació en el terreny cultural que vol interconnectar en banda ampla diversos centres culturals de Catalunya a través d’Internet de segona generació, un canal que permet la transmissió de dades en temps real utilitzant la tecnologia de fibra òptica.

Reus és una de les ciutats catalanes de la Xarxa Transversal escollides per posar en marxa aquesta iniciativa pionera en la creació contemporània, conjuntament amb Lleida, Olot i Granollers. El Centre d’Art Cal Massó és l’espai de referència, però l’Anella també interconecta altres equipaments culturals de la ciutat com ara la Biblioteca Central Xavier Amorós i el Centre de la Imatge Mas Iglesias. Activitat de l'Anella Cultural.

Els principals objectius de l’Anella Cultural són:

  • Posar en xarxa les grans instal•lacions culturals de Catalunya.
  • Adaptar les últimes tecnologies de xarxes òptiques, mòbils i mèdia així com un conjunt de noves aplicacions i serveis a les necessitats del món cultural.
  • Aconseguir una interconnexió internacional de les institucions participants.
  • Interconnectar els grups de recerca de les universitats i altres centres de recerca amb l'àmbit cultural.
  • Aconseguir una implicació de les empreses tant tecnològiques com del sector cultural, en particular del sector audiovisual de Catalunya i de les seves empreses pioneres per a la generació de nous models de producció, distribució i de negoci en col•laboració amb el món de la cultura.
  • Afavorir la innovació cultural en el sector.
  • Incentivar la coproducció de projectes entre gestors culturals de diferents municipis i, fins i tot, de sectors culturals.
  • Afavorir la creació de nous públics.

Aquest projecte és una iniciativa del CCCB, la fundació i2CAT i la Xarxa Transversal de Municipis, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Cultura de Barcelona.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.