EL GÒTIC, UNA FINESTRA OBERTA AL PASSAT...

Cercador d'Activitats

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

icon
A qui s'adreça: 

Primària 8-12 , Secundària i Famílies

Primària
Secundària
Famílies
Objectius: 

A partir d’una mirada moderna descobrirem les característiques de l’art gòtic i ens endinsarem a l’Edat Mitjana.

Descripció: 

A partir de diverses dinàmiques farem una mirada multidisciplinar a la col·lecció de taules gòtiques, retaules i escultures que es conserven al Museu de Reus. Des de la història global i local de l’Edat Medieval, la visió de la vida quotidiana, les tècniques artístiques i la història de l’art, anirem descobrint el gòtic, la seva estructura, les tècniques pictòriques, els personatges que hi apareixen, la vestimenta, els objectes, els paisatges i els diferents elements simbòlics.
En acabar, un cop aconseguides les peces d’un retaule que hem anat construint, els mateixos nois i noies es submergeixen en el passat esdevenint els protagonistes d’un gran retaule, moment que immortalitzem en una imatge que ens enduem com a resum de l’activitat.
Ideal pels centres educatius que treballeu l’Edat Mitjana per projectes o voleu complementar el relat històric amb aproximacions des d’altres disciplines.
Competències presents:
- Competència artística i cultural (pintura al tremp)
- Competència d’aprendre a aprendre (descoberta del món medieval)
- Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic (fer parlar i analitzar les obres d’art)
Competències específiques:
- Dimensió percepció, comprensió i valoració. (Coneixement del Medi) Competència 1. Mostrar hàbits de percepció conscient de la realitat visual i sonora de l’entorn natural i cultural. - Competència 2. Utilitzar elements bàsics dels llenguatges visual, corporal i musical i estratègies per comprendre i apreciar les produccions artístiques. - Competència 3. Comprendre i valorar elements significatius del patrimoni artístic
proper, de Catalunya i d’arreu.
- Dimensió interpretació i producció. (Artística) Competència 5. Emprar elements bàsics del llenguatge visual amb tècniques i eines artístiques per expressar-se i comunicar-se.
- Dimensió interpersonal (Educació amb Valors) Competència 6. Adoptar hàbits d’aprenentatge cooperatiu que promoguin el compromís personal i les actituds de convivència.

Requisits: 

Grup-classe. Màxim 30 alumnes per grup.

*Número de participants per grup segons la normativa vigent.

Calendari: 
Curs escolar
Horari: 

Horari escolar. Durada de l’activitat: 2 hores

Preu: 
4'5 € per participant (90 € grups inferiors a 20 participants). Activitat subvencionada: places limitades.
Organització: 

Organització: CÒDOL educació www.codoleducacio.com
Persona de contacte: Mar Morelló
Adreça: C/ Ample 6, 2n, 43202 Reus
Telèfon: 977 327 362
Inscripció: www.codoleducacio.com, [email protected]
Full d’inscripció SI https://codoleducacio.com/activitats/el-gotic-una-finestra-oberta-al-pas...

Altres: 

Aquesta activitat forma part del programa TERRITORI VIU de CÒDOL educació i compta amb el suport de la FUNDACIÓ PRIVADA MONTSANT, la FUNDACIÓ PRIVADA REDDIS REDDIS i la col·laboració de LA REGIDORIA D’ENSENYAMENT I POLÍTICA LINGÜÍSTICA DE L’AJUNTAMENT DE REUS.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.