REUS, DEL PASSAT AL PRESENT. LA FORMACIÓ D'UNA CIUTAT

Cercador d'Activitats

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

icon
A qui s'adreça: 

CS de Primària i Secundària

Primària
Secundària
Objectius: 

Introducció a la història de la ciutat per mitjà del coneixement de com es desenvolupa urbanísticament al llarg dels segles. 

Descripció: 

El 2017, Carrutxa —amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus— ha editat el llibre d'Ezequiel i Josep M. Gort, "Reus: del passat al present. La formació d'una ciutat".

Com es va formar i s’ha fet gran la ciutat fins al dia d’avui? Des de cap a finals del segle XIX es conserven fotografies que ens permeten conèixer com eren les persones, els carrers i les cases. Però, i abans? Alguns —molts pocs— dibuixos i plànols ens permeten fer-nos-en una idea. Sortosament, la documentació escrita que s’ha conservat és prou àmplia per a fer un seguiment de la progressió de la ciutat i de la seva història en el temps, i el que presenta aquest llibre és una visió de l’evolució urbana de Reus des dels seus orígens fins a l’actualitat. I, de retruc, una aproximació a la història de la gent que, en el seu conjunt, l’ha feta possible. A més, es complementa amb una sèrie de reconstruccions, basades en la documentació, i alguns plànols antics que permeten no només seguir el creixement de la ciutat i veure com ha canviat la ciutat en el temps.

Fa una trentena d’anys es va publicar Reus: la formació d’una ciutat. Era una obra gràfica i de divulgació, que va tenir un èxit notable i creiem que va fer un bon servei per al coneixement de la ciutat, ja que fou a bastament utilitzada per les escoles. Aquest nou treball es basa en aquell llibre, però renovat, tant en la forma com en bona part del fons. Més de trenta anys d’investigació ho permeten: han variat moltes il·lustracions i s’ha corregit, actualitzat i ampliat el text, procurant sempre que no deixés de ser una obra de divulgació.

A partir dels materials elaborats per a la preparació del llibre, es proposa una xerrada amb un ampli suport d'imatges, a càrrec d'Ezequiel Gort, doctor en Història, que ha estat arxiver municipal de Reus fins a la seva jubilació.

Requisits: 

Les xerrades es fan a l'Arxiu de Reus, per a grups del mateix nivell.

Calendari: 
A partir del 15 de febrer.
Horari: 

A concertar, en horari escolar.

Preu: 
Gratuït
Altres: 

Organització: Carrutxa i Regidoria d'Ensenyament i PolíticaLingüística de l'Ajuntament de Reus

Persona de contacte: Raquel Ferret

Adreça: Travessera C/ Nou de St Josep, 10 (Carrutxa), Reus

Telèfon:  977 34 09 28 (només a les tardes)                                

Inscripció i més informació: carrutxa@gmail.com

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.