VINE AL REFUGI ANTIAERI DE REUS

Cercador d'Activitats

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

icon
Secundària
Persones Adultes
Objectius: 

• Treballar la dimensió ètica de la història a través de la competència ciutadana
• La interculturalitat com a eina per motivar i mostrar la història a l’alumnat
• Utilització de fonts històriques primàries i secundàries
• Debatre, concloure sobre la perspectiva històrica dels esdeveniments.
• Donar importància a la rellevància històrica des de la reflexió.
• Valorar el llegat del nostre patrimoni urbà
• Activitat connectada amb la sostenibilitat (ODS-ONU) .
• ODS 16  Pau i Justícis mab reflexions sobre el passat cap al present amb la mirada cap al futur. Accions i propostes.

Descripció: 

Ruta educativa sobre els bombardejos a Reus durant la Guerra Civil Espanyola que ens mostra a través de les vivències dels seus protagonistes i explicacions històriques aquells anys de violència a la ciutat.
L’activitat compta amb dues parts: un recorregut urbà per descobrir el Reus de la Guerra Civil a través de les seves fonts primàries i una visita al refugi antiaeri de la Patacada on a través de la memòria oral repassarem la història i les històries que es van viure en aquell espai.
L’activitat està adaptada a cada nivell educatiu per professorat i historiadors, reforçada per un dossier pedagògic per a treballar els refugis i tot allò que l’envolta a través dels valors i la coeducació: una eina educativa per a preparar la sortida i complementar-la a l’aula.

Requisits: 

CICLE SUPERIOR I ESO i batx

Calendari: 
CURS ESCOLAR
Horari: 

De dilluns a divendres: matins

Organització: 

Informació detallada: https://anseducacio.cat/refugi
Organització: Ans Educació
Persona de contacte: Víctor García Chacón
Telèfon: 622 105 834 (Matins)
Inscripció a www.anseducació.cat o a través de [email protected]

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.