125 anys de compromís amb la ciutat

Cerca articles

E.g., 03/12/2020
E.g., 03/12/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 1/12/2011

86, ara fa 125 anys, es constituïa a Reus la primera agrupació cameral de la demarcació: la Cambra de Comerç i Indústria de Reus. Des d'aleshores, la Cambra ha tingut un paper decisiu en la concreció de les expectatives que han donat forma al projecte que Reus representa, el projecte d'una ciutat conscient dels valors que la identifiquen i la singularitzen, amb capacitat d'organitzar-se i sumar esforços, i decididament compromesa amb el territori.

Fent pinya al voltant de les empreses, posant al seu servei els recursos necessaris per millorar el seu posicionament en un context econòmic que en aquests 125 anys ha passat de la revolució industrial a la revolució 2.0, la Cambra s'ha constituït també com un puntal de referència en l'acció col·lectiva del territori. Una acció que amb epicentre a Reus ha sabut teixir una densa xarxa de complicitats amb les comarques del Baix Camp, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Conca de Barberà.

Amb veu ferma i pròpia, la Cambra ha defensat a casa i fora de casa tots els aspectes que li han semblat rellevants per a l'assoliment d'aquests objectius, assumint un paper de lideratge en iniciatives de tota mena: en matèria de promoció de ciutat, en la defensa de les infraestructures que vertebren el territori i donant suport a les empreses, especialment en la seva projecció exterior i les seves possibilitats d'internacionalització.

Iniciatives recents com les mobilitzacions en defensa de l'aeroport de Reus o la ruta del Ganxet Pintxo són exemples de pes d'aquesta voluntat de treball. Iniciatives i actuacions amb les quals Reus s'afirma i es reafirma com a capital, en el benentès que l'única fórmula possible per mantenir i consolidar aquesta posició és la unió dels esforços, la suma d'actituds i de valors per viure i expressar la passió pel producte que dóna sentit a la marca "Reus".

És aquest el mateix plantejament que orienta l'acció del Govern municipal, que aquests dies és visible al carrer amb la campanya nadalenca, que sota el lema "Reus és Nadal" s'ha plantejat per primer cop com una campanya conjunta de ciutat amb la implicació directa dels comerciants. Es tracta d'un primer exemple de la col·laboració que volem fer efectiva de manera permanent entre l'administració i els agents econòmics i socials. 

Cadascú des de les seves responsabilitats tenim al davant, doncs, un seguit de reptes i oportunitats per impulsar el projecte que la ciutat de Reus representa. Un projecte de futur on totes i tots som necessaris, i on el paper de la Cambra és insubstituïble. Ho va tornar a demostrar ara fa uns mesos, quan, en el marc del 700è aniversari de la Llotja de Reus, va dur a la ciutat l'organització de la 50ena Mostra de Comerç Europeu, gràcies a la qual les instal·lacions de Fira de Reus es van estrenar com a gran aparador internacional. La celebració del seu 125è aniversari, que es va iniciar dijous passat amb la gala lírica del Teatre Fortuny, serà, sens dubte, una nova ocasió de constatar-ho. I per celebrar i reconèixer la trajectòria d'una institució essencial per al passat, el present i el futur de la ciutat i del territori.

Carles Pellicer i Punyed

Alcalde de Reus 

Desembre de 2011

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.