Avançant amb il·lusió

Cerca articles

E.g., 27/10/2020
E.g., 27/10/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 12/06/2012

L’11 de juny va fer un any de la presa de possessió del govern que encapçalo. És hora, doncs, de fer balanç d’aquests 365 dies, un any en què hem treballat per avançar cap a un nou model de gestió i abordar el paper de l’Ajuntament i de la ciutat en un context econòmic difícil.

Els projectes, les expectatives i el coneixement que teníem de la realitat municipal s’han hagut d’adaptar al que hem trobat: una situació financera desastrosa i el pes desmesurat de l’estructura de les empreses municipals. Les primeres mesures han anat en aquesta línia: l’aprimament d’INNOVA i l’assumpció des de l’estructura municipal de responsabilitats clau com l’elaboració del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Un altre front de treball ha estat la transparència, on hem avançat de manera evident. Hem posat ordre a la Fira, hem pres el timó de Tecnoparc, estem encarant amb realisme temes com Metrovacesa, Shirotta, etc.

Hem afrontat la delicada situació financera municipal, cosa que no ha estat gens fàcil, concretant-ne l’estat exacte i fent esforços per assegurar-ne la viabilitat des de l’assumpció de criteris de màxima austeritat i estalvi per respondre a la nostra principal preocupació: els pagaments pendents a proveïdors, que amb deute certificat a desembre de 2011 ascendien a 37,5 milions d’euros. Amb aquesta mateixa responsabilitat hem fet els pressupostos per al 2012: uns comptes ajustats i realistes de 320 milions d’euros per al conjunt del Grup Ajuntament, amb una reducció de prop del 20% respecte l’any passat, que prioritzen les polítiques socials i la dinamització econòmica i tenen com a prioritat reduir la càrrega financera. 

Canviar trenta-dos anys de model de gestió en un context com l’actual, quan cal donar respostes a demandes urgents, no és fàcil. Però ho estem fent, ferms i fidels a l’esperit del canvi pel que ens van fer confiança els electors. Avancem en aquest objectiu, un camí que va molt més enllà i molt més endins del que és notícia als mitjans, per fer realitat un projecte de ciutat. Un projecte sòlid i engrescador, amb polítiques en favor de les persones, d’impuls a la dinamització econòmica i de projecció, amb esdeveniments com l’Any Fortuny o l’Any Prim i eines com l’Agència de Promoció de Ciutat, de la nostra identitat col·lectiva i els valors que ens singularitzen: la creativitat, la innovació, l’empenta. Tenim tres anys per concretar-ho, i sé que som capaços de capgirar la situació mirant el futur amb optimisme. Per part nostra, continuem il·lusionats com el primer dia.

Carles Pellicer i Punyed
Alcalde de Reus
Juny 2012 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.