Ciutat amb projectes

Cerca articles

E.g., 27/10/2020
E.g., 27/10/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 29/10/2012

Fa uns dies els parlava de l’anunci fet pel Grup IBM d’instal·lar a Reus un nou centre d’innovació tecnològica, per al qual preveia crear el primer any un centenar de llocs de treball qualificats. Una notícia que s’emmarcava en els esforços municipals per aconseguir que les empreses de referència per al sector TIC s’instal·lin a Reus.

Avui vull referir-me a altres actuacions en què l’Ajuntament compromet també molts esforços i que són possibles amb la complicitat dels agents econòmics i socials. Em refereixo, en primer lloc, al programa de recuperació d’aliments frescos que impulsa l’Àrea de Benestar Social amb la implicació del Banc d’Aliments i el Taller Baix Camp, una iniciativa que dóna valor social als excedents de producte fresc de les prestatgeries dels supermercats, un projecte pioner resultant de la suma d’esforços amb les entitats del tercer sector, els establiments que faciliten el producte i les empreses i institucions que hi aporten recursos. La segona actuació és el pla d’ocupació per a persones d’alta vulnerabilitat social que des de l’Àrea de Benestar Social, la Regidoria d’Innovació, Empresa i Ocupació i l’IMFE Mas Carandell, en col·laboració amb empreses de la ciutat, permetrà contractar 35 persones durant sis mesos. En aquest cas, a més de fer-se càrrec de la formació d’un grup de 75 candidats, l’Ajuntament assumirà el 25% dels costos salarials de la contractació.

Són exemples de com la innovació és també imprescindible per superar els obstacles d’una crisi persistent. Una situació com la que vivim no es pot capgirar en dos dies i no podem tampoc esperar que els indicadors macroeconòmics obrin horitzons a l’esperança, perquè no vindran sols. Cal que treballem des de la base i en multiples direccions, aplicant criteris transversals entre les àrees i departaments municipals i creant xarxa amb els agents econòmics i socials i la societat civil. És així, des del compromís solidari de tots, des d’aquesta voluntat de fer, que farem més i arribarem més lluny i la nostra continuarà sent una ciutat de referència. Una ciutat per la que des del govern apostem clarament facilitant amb noves bonificacions en les taxes municipals que noves empreses hi obrin portes i hi creïn llocs de treball. Una ciutat que volem fer conèixer encara més a l’exterior aprofitant tots els espais de promoció que tenim a abast, com el Fòrum Empresarial Catalunya-Rússia organitzat per Barcelona Meeting Point que ha tingut lloc a Moscou i on Reus ha buscat el seu encaix.

Exemples, en definitiva, de com els recursos i els esforços es multipliquen si som capaços de fixar el rumb cap a objectius de ciutat que ofereixin suport i expectatives de futur en un context que exigeix acció i convicció.

Air Jordan

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.