Clúster TIC

Cerca articles

E.g., 27/10/2020
E.g., 27/10/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 11/10/2012

IBM, el principal proveïdor de serveis de tecnologies de la informació i de consultoria del món, ha anunciat aquest dimecres que ha escollit Reus per ubicar-hi un nou Centre d’Innovació Tecnològica (CENIT), el quart que obre al conjunt de l’estat. Des d’aquest centre, ubicat a Tecnoredessa i que és previst que comenci a funcionar el mes vinent, el Grup IBM prestarà servei a la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de la gestió sociosanitària. Per fer-ho, l’empresa ha començat ja el procés de selecció de prop d’un centenar de treballadors amb experiència en l’àmbit de les tecnologies de la informació i del coneixement (TIC) i també d’altres amb formació específica en enginyeria informàtica i ciències, als quals se n’afegiran més en el futur.

Aquest anunci és una mostra de confiança respecte a la ciutat i consolida una mica més la posició de Reus en el mapa TIC de Catalunya, un sector estratègic que des del govern municipal s’ha identificat com a motor per superar la conjuntura econòmica actual. Un sector en relació al qual hem formulat ja una gran aposta: donant forma a un equipament físic adaptat als requeriments tecnològics i mobilitzant tots els nostres recursos perquè les empreses s’hi ubiquin. Treballant intensament, doncs, en el continent però també en el contingut, establint relacions amb professionals i empreses líders i creant xarxa amb altres agents econòmics i socials amb qui compartim aquesta mateixa visió de futur, com la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Per al govern municipal aquest és un objectiu prioritari en la mesura que l’aposta pel clúster TIC és una aposta de ciutat, una aposta per la innovació i una aposta per l’ocupació de qualitat, intensiva en coneixement i d’alt valor afegit. Una aposta que ha de permetre que el coneixement que es genera al voltant de les TIC impulsi també altres activitats ubicades a Reus i al territori, com l’activitat comercial i d’oci, la indústria agroalimentària o els nous espais d’activitat que puguin sorgir en el futur.

En definitiva, una aposta estratègica en el sentit que obre camins de llarg recorregut perquè les expectatives empresarials i els projectes professionals basats en l’excel·lència trobin a Reus terreny fèrtil per créixer i arrelar.

Air Jordan

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.