Nutrisalt, un projecte d’innovació per al Camp

Cerca articles

E.g., 27/10/2020
E.g., 27/10/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 7/06/2018

Aquest dimarts es va presentar Nutrisalt, el projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) de Reus i el Camp de Tarragona per a una alimentació innovadora, segura, saludable i sostenible, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus que ha estat possible amb la implicació dels agents d’R+D+I del territori: la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV, EURECAT i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). Compta també amb la participació d’altres institucions del territori, com els ajuntaments de Tarragona, Constantí, la Selva del Camp i Maspujols, i de l’Associació Empresarial Innovadora de Nutrició i Salut (AINS), i té com a objectiu promoure la participció del teixit econòmic de les comarques del Camp així com la participació activa dels ciutadans i ciutadanes.

Nutrisalt és un projecte orientat a la transformació i dinamització del sector agroalimentari al voltant de la innovació, la salut, l’economia verda i la internacionalització que s’emmarca en la política d’especialització que a escala local s’ha definir al llarg de l’última dècada. No surt, doncs, del no res, sinó que suposa un pas endavant en la llarga trajectòria de treball en un àmbit estratègic profundament arrelat al territori, un àmbit identificat també com a estratègic en el conjunt de l’economia catalana i que avui té al davant nous reptes.

El mercat agroalimentari és avui global. Els consumidors demanden productes d’alta qualitat, sotisficats i saludables. La competència no és entre productors geogràficament propers sinó a escala internacional. Cal potenciar les capacitats del nostre teixit empresarial per competir i internacionalitzar-se, i per a això cal disposar de recursos tècnics i humans adequats i de productes d’alt valor afegit que responguin a les expectatives dels consumidors.

Nutrisalt respon a aquest objectiu i aplega 5 projectes científics que volen donar respostes a aquestes qüestions: generant arguments científics que avalin el consum de productes de proximitat, explorant noves potencialitats dels productes locals, ja sigui per a la nutrició humana o per a la nutrició animal, facilitant acreditacions en seguretat alimentària o ecotoxicitat o promovent l’ús de productes com l’oli d’oliva verge extra entre col·lectius especialitzats com la restauració.

Nutrisalt no és el punt culminant de l’estratègia territorial en nutrició i salut, sinó l’inici d’una nova etapa per continuar avançant com a territori a partir de la generació de nous coneixements, serveis i infraestructures.  En definitiva, per consolidar Reus i el Camp com a pol d’activitat innovadora i sostenible, referent a nivell internacional i líder en innovació i desenvolupament al sud d’Europa.

 

Carles Pellicer Punyed

Alcalde de Reus

 

Air Jordan 1

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.